κύρια φωτογραφία συνταγής Τσιζκέικ
βου και βου
βου και βου @cook_8489354

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν το ζαχαρούχο να ήταν προηγουμένως στο ψυγείο για να φουσκώσει πιο εύκολα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1,5 πακέτα μπισκοτα πτι-μπέρ ή digestive
  2. 1 ορθογώνια πλάκα βούτυρο μείον μια γραμμή λιωμένο
  3. ξύσμα από 1 λεμόνι
  4. 1 λεμόνι στιμμένο
  5. 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
  6. 1 βάζο μαρμελάδα (κατα προτίμηση βύσσινο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα μπισκότα μας στο multi mixer.

  2. 2

    Απλώνουμε στο σκεύος μας το τριμμένο μπισκότο και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

  3. 3

    Ανακατεύουμε πολυ καλά και το παταμε να σφίξει. Προσοχή γρήγορο ανακάτεμα μην κρυώσει το βουτυρο.

  4. 4

    Χτυπάμε το ζαχαρούχο μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού, το στιμμενο λεμόνι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά ώσπου να πήξει.

  5. 5

    Το απλώνουμε πανω στην βάση με τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

  6. 6

    Ανακατεύουμε σε ενα μπολ την μαρμελάδα και την απλώνουμε στο κρυο μας γλυκακι.

Αντιδράσεις

Σχόλια

common
common @cook_8455107
Ωραίο και κλασσικό τσιζκέικ. Εγώ κάνω κάποιες παραλλαγές: μειώνω το βούτυρο, δεν βάζω καθόλου ζάχαρη (το ζαχαρούχο γάλα έχει αρκετή και προτιμώ να μην το επιβαρύνω κι άλλο), και από μπισκότα βάζω μίγμα πτι-μπερ / ντιζεστιφ / σπεκουλόος. Μπόλικο λεμόνι γιατί του πάει πολύ, και τυρί λάιτ. Πριν βάλω τη μαρμελάδα, το αφήνω τουλάχιστον μια μέρα στο ψυγείο για να πήξει καλά η κρέμα.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή.

Από

βου και βου
στις