Τσιζκέικ
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν το ζαχαρούχο να ήταν προηγουμένως στο ψυγείο για να φουσκώσει πιο εύκολα.
Υλικά
-
1,5 πακέτα μπισκοτα πτι-μπέρ ή digestive
-
1 ορθογώνια πλάκα βούτυρο μείον μια γραμμή λιωμένο
-
300 γρ. τυρί κρέμα
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
1 λεμόνι στιμμένο
-
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε τα μπισκότα μας στο multi mixer.
-
2
Απλώνουμε στο σκεύος μας το τριμμένο μπισκότο και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
-
3
Ανακατεύουμε πολυ καλά και το παταμε να σφίξει. Προσοχή γρήγορο ανακάτεμα μην κρυώσει το βουτυρο.
-
4
Χτυπάμε το ζαχαρούχο μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού, το στιμμενο λεμόνι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά ώσπου να πήξει.
-
5
Το απλώνουμε πανω στην βάση με τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
-
6
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ την μαρμελάδα και την απλώνουμε στο κρυο μας γλυκακι.
Σχόλια
Ευχαριστούμε για τη συνταγή.