DEMI.K
DEMI.K @cook_8503564

Για τον καφέ μας, ταιριάζουν πολύ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μυρωδάτα και αφράτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

29 Minutes
25 κομμάτια περίπου.
  1. 250 γρ. γάλα
  2. 100 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασια δωματίου)
  3. 1 φακελάκι μαγιά
  4. 120 γρ ζάχαρη (αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε)
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  7. Xυμό 1 πορτοκαλιού
  8. 1 βανίλια
  9. 1 κ.γ μαχλέπι σκόνη
  10. 600 γρ αλεύρι περίπου γ.ο.χ κοσκινισμένο
  11. 1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα.

  3. 3

    Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Μπορεί να μην το πάρει όλο ή να χρειαστεί κι άλλο.

  4. 4

    Αφήνουμε την ζύμη μας σε ζέστο μέρος 1 ώρα να ανέβει.

  5. 5

    Παίρνουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε λεπτά γιατί φουσκώνουν και τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.  Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα

  6. 6

    Τα αλείφουμε με αυγό, τα αφήνουμε στα ταψιά 20΄ να ανέβουν και ψήνουμε στους 180° για 20΄-25΄.

Σχόλια (65)

Georgia Dimitriadou
Georgia Dimitriadou @cook_9177092
Τα έφτιαξα κι έγιναν θεϊκά!!!Τα γέμισα και με κρέμα φουντουκιού και ξετρελάθηκαν όλοι !!!!! Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή!!!

Από

DEMI.K
DEMI.K @cook_8503564
στις