Τσουρεκάκια- κρουασανάκια
Για τον καφέ μας, ταιριάζουν πολύ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυρωδάτα και αφράτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα.
-
3
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Μπορεί να μην το πάρει όλο ή να χρειαστεί κι άλλο.
-
4
Αφήνουμε την ζύμη μας σε ζέστο μέρος 1 ώρα να ανέβει.
-
5
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε λεπτά γιατί φουσκώνουν και τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα
-
6
Τα αλείφουμε με αυγό, τα αφήνουμε στα ταψιά 20΄ να ανέβουν και ψήνουμε στους 180° για 20΄-25΄.
Σχόλια (65)