Τσουρεκάκια λαδερά του Δεκαπενταύγουστου

Glikoulitsa
Glikoulitsa @cook_8470162

Είναι μία υπέροχη συνταγή από τη γιαγιά μου....Νηστίσιμα τσουρεκάκια πάρα πολύ εύκολα....Η ίδια συνταγή (αν βουτυχτούν σε μέλι) γίνεται και για μελομακάρονα αλλά έχουμε καιρό για αυτά.....

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε βάζουμε και κομμάτια αμύγδαλο ή καρύδι μέσα στη ζύμη πριν τα πλάσουμε.... Ευχαριστούμε την Kimwlos για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1,5 ποτήρι (νερού) ελαιόλαδο
  2. 3/4 του ποτηριού (νερού) ζάχαρη
  3. 1/5 ποτήρι (νερού) πορτοκαλάδα (είτε φυσικό χυμό είτε έτοιμο)
  4. 1/5 κρασοπότηρο κονιάκ
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα (σκόνη)
  6. 1/5 κ.γ. γαρύφαλλο
  7. 1/5 κ.γ. κανέλα
  8. 1 μπέικι πάουντερ
  9. ξύσμα από πορτοκάλι
  10. Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
  11. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) όσο πάρει (περίπου μισό με ένα κιλό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε (με τα χέρια) το λάδι με τη ζάχαρη να διαλυθεί όσο γίνεται.

  2. 2

    Διαλύουμε τη σόδα μέσα στην πορτοκαλάδα (ΠροσοχήΑυτό να γίνεται πάνω από την λεκάνη με τα υλικά γιατί αφρίζει και θα ξεχυλίσει το ποτήρι).

  3. 3

    Το προσθέτουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.

  4. 4

    Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, τη κανέλα και το ξύσμα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι πλάθοντας συνεχώς

  6. 6

    Μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη και να είναι εύκολο στο πλάσιμο. Να μπορούν δηλαδή να πλάθονται τα τσουρεκάκια στο χέρι χωρίς να κολλάνε.

  7. 7

    Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (συνήθως σαν τα σουτζουκάκια-μακρόστενα). Τα κυλάμε σε μπόλικο σουσάμι.

  8. 8

    Τοποθετούμε αραιά σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν) στους 175-180 βαθμούς. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και στη συνέχεια τα βγάζουμε γιατί θα σπάσουν εάν είναι ζεστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Λαδοκούλουρα με σουσάμι νομίζω είναι αυτά ή κάνω λάθος? πάντως φαίνονται νοστιμότατα!

Από

Glikoulitsa
Glikoulitsa @cook_8470162
στις