Τσουρέκι άλαδο με ταχίνι και πορτοκάλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είδα στο Tasteful έχει τις διπλάσιες αναλογίες και δεν προορίζεται για αρτοπαρασκευαστή. Αν όμως βγήκε σε μένα-ας είν'καλά ο αρτοπαρασκευαστής-που μετρημένες φορές έχω κάνει τσουρέκι, λογικά η επιτυχία είναι εγγυημένη. Απλά εγώ άργησα να συμπληρώσω νερό και δε φαινόταν ότι θα φουσκώσει. Έτσι, επειδή ήταν και αργά το άφησα όλη νύχτα και τα έψησα την άλλη μέρα.Για αλεύρι αναφέρει Σερρών ή αμερικάνικο σκληρό, εγώ ποτέ δε χρησιμοποιώ κάτι ειδικό αλλά δεν έχω πρόβλημα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα υγρά υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και έπειτα τα υπόλοιπα.
-
2
Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα του ζυμώματος.
-
3
Παρακολουθούμε τη ζύμη αν θέλει επιπλέον υγρό και συμπληρώνουμε με νερό ή χυμό.
-
4
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε όπως θέλουμε ένα τσουρέκι ή τσουρεκάκια και βάζουμε μαρμελάδα αν θέλουμε.
-
5
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή καστανή ζάχαρη.
-
6
Αφήνουμε να φουσκώσουν καμιά ώρα.
-
7
Ψήνουμε στους 180C για 20΄τα τουρεκάκια ή 30-35΄το τσουρέκι.
-
8
Αν θέλουμε, γλασάρουμε με λευκό ή γλάσο κουβερτούρας και χρωματιστή τρούφα
Σχόλια (38)