Τσουρέκι άλαδο με ταχίνι και πορτοκάλι

Μαγειρεύτηκε 12 φορές
tahitian
tahitian @artist_ea
Koμοτηνή

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είδα στο Tasteful έχει τις διπλάσιες αναλογίες και δεν προορίζεται για αρτοπαρασκευαστή. Αν όμως βγήκε σε μένα-ας είν'καλά ο αρτοπαρασκευαστής-που μετρημένες φορές έχω κάνει τσουρέκι, λογικά η επιτυχία είναι εγγυημένη. Απλά εγώ άργησα να συμπληρώσω νερό και δε φαινόταν ότι θα φουσκώσει. Έτσι, επειδή ήταν και αργά το άφησα όλη νύχτα και τα έψησα την άλλη μέρα.Για αλεύρι αναφέρει Σερρών ή αμερικάνικο σκληρό, εγώ ποτέ δε χρησιμοποιώ κάτι ειδικό αλλά δεν έχω πρόβλημα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
10 τσουρεκάκια ή ένα μεγάλο
  1. 500 γρ. αλεύρι
  2. 100-165 γρ. ζάχαρη
  3. 125 ml ταχίνι
  4. 15 γρ. ξερή μαγιά
  5. 50 ml χλιαρό νερό
  6. 100 ml χυμό πορτοκαλιού στους 40 C
  7. μαχλέπι, κακουλέ
  8. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα υγρά υλικά στον αρτοπαρασκευαστή και έπειτα τα υπόλοιπα.

  2. 2

    Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα του ζυμώματος.

  3. 3

    Παρακολουθούμε τη ζύμη αν θέλει επιπλέον υγρό και συμπληρώνουμε με νερό ή χυμό.

  4. 4

    Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε όπως θέλουμε ένα τσουρέκι ή τσουρεκάκια και βάζουμε μαρμελάδα αν θέλουμε.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή καστανή ζάχαρη.

  6. 6

    Αφήνουμε να φουσκώσουν καμιά ώρα.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180C για 20΄τα τουρεκάκια ή 30-35΄το τσουρέκι.

  8. 8

    Αν θέλουμε, γλασάρουμε με λευκό ή γλάσο κουβερτούρας και χρωματιστή τρούφα

Αντιδράσεις

Σχόλια (38)

dancecook
dancecook @dancecook
αρα μπορω να το φτιαξω χωρις αρτοπαρασκευαστη , ετσι??

Από

tahitian
tahitian @artist_ea
στις
Koμοτηνή
Η μαγεία της ανακάλυψης νέων συνταγών με συναρπάζει!Το ταξίδι στις γεύσεις είναι μοναδική εμπειρία!Προσδεθείτε να το απολαύσουμε! Instagram : https://www.instagram.com/artist.ea_/?next=%2Feaartist%2F&hl=el ή απλά artist. ea
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε