Τσουρέκι απο τον Ηλία Μαμαλάκη
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έβαλα και αμυγδαλάκι απο πάνω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι, το μαχλέπι, και το ξύσμα.
-
2
Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στο αλεύρι.
-
3
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτετε όλα στο μείγμα.
-
4
Ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
-
5
Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
-
6
Ανοίγετε τη ζύμη σε κορδέλες και τα αφήνετε για δέκα λεπτά.
-
7
Κατόπιν πλέκετε τις κορδέλες σε κοτσίδες.
-
8
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνετε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μια 1 ώρα περίπου.
-
9
Αλείφετε με αβγό και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σχόλια (6)