divinas
divinas @cook_8478097
,greece

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα και αμυγδαλάκι απο πάνω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  2. 150 γραμ βούτυρο
  3. 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  4. 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  5. 85 γραμ νωπή μαγιά ή 30 γραμ ξηρή μαγιά
  6. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  7. 1/2 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο
  8. ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι, το μαχλέπι, και το ξύσμα.

  2. 2

    Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στο αλεύρι.

  3. 3

    Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτετε όλα στο μείγμα.

  4. 4

    Ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

  5. 5

    Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

  6. 6

    Ανοίγετε τη ζύμη σε κορδέλες και τα αφήνετε για δέκα λεπτά.

  7. 7

    Κατόπιν πλέκετε τις κορδέλες σε κοτσίδες.

  8. 8

    Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνετε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μια 1 ώρα περίπου.

  9. 9

    Αλείφετε με αβγό και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

ΔΗΜΗΤΡΑ19
ΔΗΜΗΤΡΑ19 @Nimona19
Όλες οι συνταγές που είχα δοκιμάσει ήταν περίπλοκες και το αποτέλεσμα από μέτριο έως κακό. Η συγκεκριμένη είναι εύκολη, γρήγορη και πετυχημένη. Στο βήμα 4 απλώς ζύμωσα μέχρι να ξεκολλά λίγο καλύτερα η ζύμη από το χέρι (όχι τελείως...ούτε έριξα εξτρά αλεύρι) και την δίπλωνα ελαφρά χωρίς να την πιέζω πολύ. Επίσης, πρόσθεσα και λίγο κάρδαμο στο μίγμα και διακόσμηση με γλάσο άχνης. Ευχαριστούμε για την συνταγή!

Από

divinas
divinas @cook_8478097
στις
,greece