thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Braid κέικ με κρέμα και σοκολάτα, μαλακή και αφράτη ζύμη τσουρεκιού με μια μαλακή και κρεμώδη γέμιση, μόνο το έχω ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να το έχω έτοιμο το κυριακατικο πρωί για ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, για μας τους μεγάλους και ειδικά για τα παιδιά μου, που οι οικογένεια είναι μαζεμένη, να το απολαυσουμε ζεστό .

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να κάνετε την ζύμη απο το βράδυ όπως εγώ για να είναι έτοιμο και ζεστό το πρωί που θα ξυπνήσει η οικογένεια αφήστε τη ζύμη κατα τη διάρκεια της νύχτας καλυμένη με διαφανή μεμβράνη και με μια πετσέτα και την βαζετε στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκράσια δωμάτιου για 15 λεπτά.Την ιδέα την πήρα απο μια φωτογραφία που βρήκα στο ίντερνετ,

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
1τεμάχιο
  1. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  2. 650-700 γραμμάρια αλεύρι ανάλογα το αλεύρι μας
  3. 1 φακελάκι ξηρής μαγιάς ή 25 γρ νωπή μαγιά
  4. 100 γραμμάρια ζάχαρη
  5. 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  6. 300 ml γάλα
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 1 βανίλια με άρωμα λεμονιού ή ότι γευση θέλετε εσείς
  9. λίγο κακουλέ (προαιρετικά)
  10. 1 κρόκο διαλύμενο με λίγο γάλα
  11. σουσάμι για το τέλος
  12. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  13. 2 κρόκους αυγών (έβαλα 2 μικρούς κρόκους)
  14. 1 κουταλία βούτυρο
  15. 80 γρ αλεύρι ή
  16. 40 γρ αλεύρι και 40 γρ κόρν φλάουερ
  17. 70 γρ ζάχαρη
  18. 250 ml γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ βάλτε 3-4 κουταλιές αλεύρι και το ζεστό γάλα και την μαγιά και διαλύστε τη. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, και προσθέστε την μαγιά, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε ζωηρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο! Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή.

  2. 2

    Φυσικά το βράδυ αν θέλουμε ετοιμάζουμε και την κρέμα. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα όπου θερμαίνεται το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε και το βούτηρο και ανακατευούμε και την αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύετε το στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη διαφάνεια μέχρι όταν θα το χρησιμοποιήσετε.

  3. 3

    Αδειάστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι ανοίξε τη σε φύλλο 2 με 2.1/2 εκατ και με ένα μαχαίρι κόβουμε πλευρικές λωρίδες, αφού πρωτα στο στο κέντρο της βάλουμε την κρέμα και σοκολάτα σε κομμάτια.

  4. 4

    Κλείστε τις λωρίδες σταυρωτά με το άλλο. Αλείψτε την ζύμη με ενα πινέλο με τον διαλυμένο με νερό ή γάλα κρόκο αυγού.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20- 25 λεπτά. Και καλη όρεξη!

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio