Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού. Με την ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε κοτσίδες, κουλούρες αλλά και ατομικά τσουρεκάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  2. 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα χλιαρό
  3. 1 κύβος μαγιά νωπή
  4. 250 γρ. ζάχαρη
  5. 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (λιωμένο)
  6. 1/2 ποτήρι του νερού χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  7. ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια ή μανταρίνια
  8. 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι (κοπανισμένο)
  9. 1 κουτ. γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη)
  10. 2 πρέζες αλάτι
  11. 4 μεγάλα αυγά
  12. 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
  13. αμύγδαλα φιλέ για τη διακόσμηση
  14. επιπλέον μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο για τη λαμαρίνα
  15. Για τη γέμιση
  16. 500 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή τριμμένη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι από το αλεύρι.

  3. 3

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει στον φούρνο, τον οποίο ρυθμίζουμε στους 50 °C.

  4. 4

    Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το Flora με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη μαστίχα, τον χυμό και το ξύσμα του φρούτου, το μαχλέπι και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη.

  5. 5

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.

  6. 6

    Ρίχνουμε εκεί τη ζύμη με τη μαγιά, το μείγμα του μίξερ, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι ή μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα με τους γάντζους.

  7. 7

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα και συνεχίζουμε το ζύμωμα στο μίξερ για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Αν η ζύμη μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

  8. 8

    Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε στον ρυθμισμένο φούρνο στους 50 °C να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

  9. 9

    Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 3 μπάλες και τις ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα με τον πλάστη. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων με την τριμμένη κουβερτούρα.

  10. 10

    Κλείνουμε σε ρολά και τα στριφογγυρίζουμε γύρω από τον εαυτό τους. Τα τοποθετούμε σε μεγάλη λαμαρίνα την οποία έχουμε αλείψει με λίγο Flora. Φροντίζουμε να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Αφήνουμε τα τσουρέκια σκεπασμένα με πετσέτα σε ζεστό σημείο, να ξαναφουσκώσουν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 °C. Αλείφουμε τα τσουρέκια με τον κρόκο αυγού, ελαφρά χτυπημένο με λίγο κρύο νερό και τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

#anneza#
#anneza# @cook_8494658
5 πηρουνακια ειναι λιγα!! Μετα απο πολλες συνταγες πολλες προσπαθειες μπορω να πω οτι ειναι η καλητερη συνταγη, χωρις ατελειωτη υπομονη στο να φουσκωσει και να ξαναφουσκωσει και να ψηθει και και και..απλα ευκολη πολυ στην διαδιασια παρασκευης της,20 περιπου λεπτα να γινει το ζυμαρι,μιση ωρα να φουσκωσουν,ζυμωμα γεμισμα δευτερο φουσκωμα αλλη μιση ωρα,μου βγηκαν 4 τσουρεκια στα 30 λεπτα ψησιμο ηταν ετοιμα.Παρα πολυ αφρατα και πολυ μαλακα.Μυρισε οοοολη η γειτονια.Ευχαριστω για τη συνταγη.Καλο πασχα.

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα