Τσουρέκι καρπούζι
Αφράτο τσουρέκι με εμφάνιση δροσερού καρπουζιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ιδέα την είδα κάπου στο youtube. Νομίζω το λέγαν watermelon bread.
Υλικά
-
ζύμη μπριός της αρεσκείας μας
-
χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πράσινο και κόκκινο
-
σταγόνες κουβερτούρας ή σταφίδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη που έχουμε επιλέξει.
-
2
Τη χωρίζουμε σε τρία μέρη,χρωματίζοντας το μεγαλύτερο-διπλάσιο σχεδόν-σε πράσινο,ένα κόκκινο και ένα στο φυσικό του χρώμα.
-
3
Βάζουμε τις σταγόνες ή τις σταφίδες μέσα στην κόκκινη ζύμη για "κουκούτσια".
-
4
Ανοίγουμε την πράσινη ζύμη σε μακρόστενο φύλλο.
-
5
Από πάνω βάζουμε τη λευκή ζύμη σε φύλλο και τέλος την κόκκινη σε σχήμα κυλινδρικό.
-
6
Τυλίγουμε σε ρολό.
-
7
Τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ στρόγγυλη ή μακρόστενη με την ένωση προς τα πάνω αν είναι στογγυλή και προς τα κάτω αν είναι μακρόστενη.Ψήνουμε και
-
8
Έτοιμο το καρπουζάκι.
-
9
Κόβουμε φέτες και απολαμβάνουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (13)