Τσουρέκι με chocolate chips!!!

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Ένα ελαφρύ τσουρέκι χωρίς αυγά που μπορεί να γίνει ακόμη και νηστίσιμο... Δοκιμάστε το, είναι απίθανο!!! 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 τσουρέκια
  1. Για το προζύμι
  2. 170 ml νερό χλιαρό (1 φλιτζάνι)
  3. 24 γρ. ξηρή μαγιά
  4. 1 κ.σ. ζάχαρη
  5. 4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο light (ή ελαιόλαδο)
  7. 500 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  8. ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  9. 180 γρ ζάχαρη
  10. 1 βανίλια
  11. 2 κ.γ. μαχλέπι αλεσμένο
  12. 1/2 κ.γ. αλάτι
  13. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προσθέτετε εσείς περισσότερο σε περίπτωση που κολλάει πολύ η ζύμη)
  14. 500 γρ. chocolate chips
  15. Για το «γυάλισμα»
  16. γάλα και 1 αυγό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι και τα αφήνουμε 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η μαγιά.

  2. 2

    Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που αναγράφονται καθώς και το προζύμι όταν είναι και αυτό έτοιμο.

  3. 3

    Παίρνουμε μία λεκάνη και τη λαδώνουμε ελαφρώς για να βάλουμε μέσα τη ζύμη.

  4. 4

    Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 1/2 ώρα. Μόλις σηκωθεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την πλάθουμε σε σχήματα κοτσίδας.

  5. 5

    Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα (ανά δύο) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα για άλλα 20 λεπτά περίπου.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC – 180οC (ανάλογα με τον φούρνο).

  7. 7

    Ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.

  8. 8

    Για να γυαλίσουν από πάνω και να ομορφύνουν τα τσουρέκια μας, αλείφουμε με γάλα ή αυγό.

  9. 9

    Μπορούμε να στολίσουμε τα τσουρέκια μας με μερικά chocolate chips…!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus