Τσουρέκι με chocolate chips!!!
Ένα ελαφρύ τσουρέκι χωρίς αυγά που μπορεί να γίνει ακόμη και νηστίσιμο... Δοκιμάστε το, είναι απίθανο!!!
Υλικά
-
Για το προζύμι
-
170 ml νερό χλιαρό (1 φλιτζάνι)
-
24 γρ. ξηρή μαγιά
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
500 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
180 γρ ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
2 κ.γ. μαχλέπι αλεσμένο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προσθέτετε εσείς περισσότερο σε περίπτωση που κολλάει πολύ η ζύμη)
-
500 γρ. chocolate chips
-
Για το «γυάλισμα»
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το προζύμι και τα αφήνουμε 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η μαγιά.
-
2
Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που αναγράφονται καθώς και το προζύμι όταν είναι και αυτό έτοιμο.
-
3
Παίρνουμε μία λεκάνη και τη λαδώνουμε ελαφρώς για να βάλουμε μέσα τη ζύμη.
-
4
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 1/2 ώρα. Μόλις σηκωθεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη και την πλάθουμε σε σχήματα κοτσίδας.
-
5
Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα (ανά δύο) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα για άλλα 20 λεπτά περίπου.
-
6
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC – 180οC (ανάλογα με τον φούρνο).
-
7
Ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά.
-
8
Για να γυαλίσουν από πάνω και να ομορφύνουν τα τσουρέκια μας, αλείφουμε με γάλα ή αυγό.
-
9
Μπορούμε να στολίσουμε τα τσουρέκια μας με μερικά chocolate chips…!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια