Τσουρέκι με φρούτα
Τέλειο,αφράτο τσουρέκι με φρούτα αποξηραμένα ή διάφορα γλυκά κουταλιού που σας έχουν μείνει στο ψυγείο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εύκολο, νόστιμο τσουρέκι για να συνοδεύσει το καφεδάκι μας και όχι μόνο!!!
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι για ψωμί
-
1 φακελάκι μαγιά
-
50 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 κουτ. γλ. λευκή ζάχαρη
-
30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
-
100 ml ζεστό γάλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
-
80 γρ. αποξηραμένα φρούτα ή κόντιτα Η αν έχετε γλυκά κουταλιού που σας έχουν μείνει ψιλοκομμένα
-
1 κουταλιά νερό
-
1/2 κ.γλ. κανέλα
-
1/2 φλ. άχνη
-
1 κ.σ. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε την μαγιά με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, την άχνη και το αυγό, ανακατεύουμε να ενωθούν,
-
2
Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος
-
3
Και ζυμώνουμε μαλακή ζύμη.
-
4
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ή περισσότερο μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
-
5
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, κανέλα, φρούτα και το νερό σε κατσαρόλακι
-
6
Και φτιάχνουμε τη γέμιση.
-
7
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο.
-
8
Αλείφουμε με την μαρμελάδα
-
9
Και απλώνουμε το μείγμα φρούτων -γέμισης.
-
10
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, κόβουμε σε φέτες 3 εκατοστών.
-
11
Βάζουμε τις φέτες σε στρογγυλό ταψάκι 20 εκ.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 20 λεπτά ακόμη.
-
12
Ψήνουμε στους 200β. για 20-30 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο.
-
13
Χτυπάμε άχνη και γάλα, περιχύνουμε το χλιαρό τσουρέκι.
Σχόλια (4)