κύρια φωτογραφία συνταγής Τσουρέκι στον Αρτοπαρασκευαστή
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 με 3 τσουρέκια
  1. 250 γρ σουπερ αλευρι
  2. 122,5 γρ γαλα
  3. 75 γρ ζαχαρη
  4. 1 αυγο
  5. 1 κ.σ. βουτηρο γαλακτος
  6. 10 γρ μαγια φρεσκια
  7. 1/2 κ.γ. μαστιχα σκονη
  8. 1/2 κ.γ. μαχλεπι
  9. 1/2 κ.γ. βανιλια
  10. 1/2 κ.γ. αλατι
  11. 1/2 κ.γ. ξυσμα πορτοκαλιου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν εχετε αρτοπαρασκευαστη βαζετε ολα τα υλικα μεσα σε αυτον και επιλεγετε το προγραμμα ζυμωματος μονο περιπου 1 ωρα 45 λεπτα.

  2. 2

    Αν δεν εχετε το ζυμωνετε οπως γνωριζετε και το αφηνετε να ξεκουραστει κανα μισαωρο μεχρι να φουσκωσει λιγο.

  3. 3

    Βαζετε μεσα στο φουρνο ενα ταψακι απο τα γλυκα κανταΐφι κτλ που σιγουρα θα σας εχει φερει καποιος με ζεστο νερο στους 50 βαθμους και το αφεινετε να φουσκωσει με την υγρασια.

  4. 4

    Οταν φουσκωσει το αλειφετε με 1 αυγο και βαζετε φιλε αμυγδαλο.

  5. 5

    Αν εχετε αεροθερμη κουζινα το βαζετε στο αεροθερμο στους 180 βαθμους μαζι με το ταψακι αλλιως στην πανω κατω αντισταση στις παλιες και ψηνετε μεχρι να παρει χρωματακι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (38)

ANIA
ANIA @cook_8529290
Την εχω δοκιμαση ειναι τελια μπραβω

Από

karpanboula
karpanboula @cook_8452697
στις
,καπου περα απο το αλλου
http//coursdefrancaisetlestraductions.blogspot.com/
Δες περισσότερα