PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Πασχαλινά τσουρέκια της φίλης μου της Μαρίας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μυστικά είναι τα εξήςΗ κατάλληλη θερμοκρασία των υγρών υλικών μου. Όσον αφορά το βούτυρο που έχουμε λιώσει με τη ζάχαρη και το γάλα για να ξέρουμε ότι έχει φθάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το δάχτυλο μας στο κατσαρολάκι και αφού μετρήσουμε έως το δέκα και δεν έχουμε καεί, είναι κατάλληλο να το ρίξουμε στο μείγμα του αλευριού.Άλλο μυστικό είναι το ζυγισμένο αλεύρι και ότι δεν προσθέτουμε άλλο όταν τελειώσουμε το ζύμωμα παρά μόνο στο πλάσιμο λιγάκι.Και το τρίτο και τελευταίο που ισχύει σε όλες τις συνταγές τα υλικά μας γενικότερα πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στα αυγά.Περιμένω εντυπώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=zhkMo2gZHvU

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό αλεύρι σκληρό (για τσουρέκια)
  2. 125 γραμμάρια βούτυρο
  3. 350 γραμμάρια ζάχαρη
  4. 500 γραμμάρια γάλα
  5. 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  6. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
  7. 4-5 κουκουτσάκια μαστίχας Χίου
  8. 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Το αλεύρι πάντα το ζυγίζουμε για να είναι 1 κιλό.

  2. 2

    Ρίχνουμε την ξερή μαγιά όπως είναι και τα αρωματικά μου.

  3. 3

    Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα.

  4. 4

    Ενσωματώνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύω.

  5. 5

    Σε ένα πιάτο έχω χτυπήσει ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτω και αυτά στη ζύμη. Αφού ζυμώσω και το αλεύρι απορροφήσει όλα τα υγρά η ζύμη θα κολλάει. ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ!

  6. 6

    Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και με λίγο ελαιόλαδο θα ξεκολλήσουμε όση ζύμη έχουμε στα χέρια μας και θα μαζέψουμε τη ζύμη γύρω από το σκεύος μας βρέχοντας την σπάτουλα με λίγο απλό ελαιόλαδο.

  7. 7

    Αφού λοιπόν έχουμε τελειώσει το ζύμωμα σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα την λεκάνη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Ιδανική ώρα για να το αφήσουμε είναι οι 6 ώρες. Οπότε κάντε τα ένα πρωί που δεν σκοπεύετε να βγείτε από το σπίτι και το απογευματάκι θα έχετε έτοιμο τσουρεκάκι μαζί με τον καφέ σας!!

  8. 8

    Μετά το πέρας των ωρών του φουσκώματος βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και πλάθουμε τα τσουρέκια σε πλεξούδες. Τα αφήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για άλλη μια ώρα περίπου (μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο).

  9. 9

    Προσθέτουμε λίγο νερό στον κρόκο αυγού και πασαλείφουμε τα τσουρέκια μας. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 για 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Georgia Zougra
Georgia Zougra @cook_12199383
Φανταστικη ωρεα καλο πασχα σε ολους εσας με τα γλυκασας

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα