Τσουρέκια αλλιώτικα από τα άλλα με σοκολάτα
Αφράτα τσουρέκια με γέμιση που λιώνουν στο στόμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ωραία μυρωδιά δίνει και η μαστίχα Χίου, μπορείτε να βάλετε 4-5 κουκούτσια κοπανισμένα.Τα τσουρέκια πρέπει να φουσκώσουν πολύ καλά πριν τα ψήσετε αλλιώς θα είναι σκλήρα...Καλή επιτυχία.... Αν δεν θέλετε μερέντα μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
2
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι, το κακούλε, το μπέικιν και το ξύσμα.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά, το γάλα χλιαρό όπου έχουμε λιώσει την μαγιά και στο τέλος το λάδι χλιαρό και αυτό.
-
4
Ζυμώνουμε καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, αν κολλάει λαδώνουμε λιγο τα χέρια μας.
-
5
Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε μπάλες των 180 γρ και τις βάζουμε να φουσκώσουν καλά σκεπασμένες.
-
6
Ανοίγουμε ένα μακρύ φύλλο και αλείφουμε με μερέντα διπλώνουμε σε ρολό να γίνει ένα μακρύ μπαστούνι και το πλέκουμε πλεξούδα.
-
7
Τα βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με δύο πόντους διαφόρα. Τα βάζουμε αυγό για να γυαλίσουν και τα περιμένουμε να διπλασιαστούν.
-
8
Ψήνουμε στους 170 στον αέρα μέχρι να κοκκινίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια