Τσουρέκια της Εύης απίθανα
Τα καλύτερα τσουρέκια που μπορείτε να φτιάξετε! Ακόμα κι έπειτα από 1 εβδομάδα παραμένουν το ίδιο φρέσκα!! Κάντε την και θα με θυμηθείτε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ στρώνω λαδόκολλα στο ταψί για να μην λερώνονται πολύ τα ταψιά.Γίνονται ωραία και με γέμιση σοκολάτας.Καλή επιτυχία!! Ευχαριστούμε την Pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2,5 κουτιά ζάχαρη (με το κουτί απ' το ζαχαρούχο μετράμε)
-
2 βανίλιες
-
6 αυγά
-
2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
-
1 κουτ.γλ. κακούλε
-
1 κουτ.γλ. μαχλέπι
-
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
-
1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
-
200 γραμμ. μαγιά νωπή
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
3 κιλά αλεύρι
-
3 κουτιά ζεστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
-
2
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρό όχι καυτό)
-
3
Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας που πρέπει να είναι χλιαρό όχι ζεστό για να μην κάψουμε τη μαγιά μας!
-
4
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
-
5
Ζυμώνω και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
-
6
Πλάθω τα τσουρέκια και τ αφήνω 20-30' σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Τ'αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
-
7
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Μπορείτε να ψήσετε και στον αέρα στους 160-170' για 25-30'!
Σχόλια (291)