Τσουρέκια της Εύης απίθανα

Bαθμολογία: 4.9063
       
 
96 ψήφοι
,

Περιγραφή

Τα καλύτερα τσουρέκια που μπορείτε να φτιάξετε! Ακόμα κι έπειτα από 1 εβδομάδα παραμένουν το ίδιο φρέσκα!! Κάντε την και θα με θυμηθείτε!

Τσουρέκια της Εύης απίθανα
photo: Λυδια Φωκα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2,5 κουτιά (με το κουτί απ'το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • 2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  • 1 κουτ.γλ. κακούλε
  • 1 κουτ.γλ. μαχλέπι
  • 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
  • 1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
  • 200 γραμμ. μαγιά νωπή
  • 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κιλά αλεύρι
  • 3 κουτιά ζεστό νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Φτιάχνει: 6-8 τσουρέκια
Κόστος:
(27 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(30 ψήφοι)
Προετοιμασία: 87' (21 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (20 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Βήμα 2
2) Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό)
Βήμα 3
3) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μίγμα της κατσαρόλας.
Βήμα 4
4) Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
Βήμα 5
5) Ζυμώνω και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Βήμα 6
6) Πλάθω τα τσουρέκια τ'αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Βήμα 7
7) Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ στρώνω λαδόκολλα στο ταψί για να μην λερώνονται πολύ τα ταψιά.Γίνονται ωραία και με γέμιση σοκολάτας.Καλή επιτυχία!!

 

Ευχαριστούμε την Pinalaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    242 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    182 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evid., 6-12-11  
    η αλήθεια είναι ότι την συγκεκριμένη συνταγή δεν την έχω κάνει ποτέ με βούτυρο.Παλιότερα έκανα άλλη συνταγή με βιτάμ κ έμεναν σαν φρέσκα μόνο τις 2 πρώτες μέρες!νομίζω πως την διαφορά σ'αυτή τη συνταγή την κάνει το λάδι κ γίνονται τόσο αφράτα! αν το δοκιμάσεις πάντως πες μας πως έγιναν!!
    #
    Σχόλιο από evid., 6-12-11  
    η συνταγή μας δίνει τα κλασσικά τσουρέκια.Κάνουμε δλδ κανονικά κορδόνια κ πλεξούδες :) όσο για τη γλυκύτητα αυτό είναι κ λίγο υποκειμενικό.Ούτε πολύ γλυκά ούτε άγλυκα τα λες!Κανένα πρόβλημα για να απαντάμε είμαστε εδώ!
    #
    Σχόλιο από γλυκαντζου, 6-12-11  
    τελεια συνταγη, την κανω πανω απο 5 χρονια, συνταγη μιας αρρωστης νοσοκομειου που μου την εδωσε η κουμπαρα μου,νοσοκομα, την ειχε παρει η κυρια απο κουτι νουνου, και ετσιτην κανουν αρκετοι γνωστοι μου,ευκολη και γευστικη
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 6-12-11  
    ok ευχαριστω για την απαντηση θα τα φιαξω και θα επανελθω.
    #
    Σχόλιο από evid., 6-12-11  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια γλυκατζού!!Κι εγώ αν κι έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για τσουρέκια αυτή είναι μακράν η καλύτερη!!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-12-11  
    Ευχαριστω για την απαντηση :)
    #
    Σχόλιο από anthaki, 6-12-11  
    Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα επανέλθω για τα πηρουνάκια. Έχω όμως τις εξής απορίες: 1.Σε όλες τις συνταγές για τσουρεκια αφού τα πλάσουμε και τα βαλουμε στο ταψί πρέπει να τα αφήσουμε να φουσκώσουν πάλι. Εδώ από ότι κατάλαβα δεν χρειάζεται?
    2. Η συνταγή οπως βλέπω βγάζει 6-8 τσουρέκια. Τα ψήνεται όλα μαζί στον αερόθερμο σε διαφορετικές λαμαρίνες ή τα ψήνεται μια μια λαμαρίνα??
    Ευχαριστώ, ελπίζω να μην σας ζαλίζω με τις απορίες μου
    #
    Σχόλιο από evid., 7-12-11  
    δεν με ζαλίζεις καθόλου anthaki! λοιπόν για το 1ο.παραληψή μου ίσως που δεν το ανέφερα,ναι χρειάζονται να φουσκώσουν αφού τα πλάσουμε.Απλά δεν είναι έξτρα χρόνος,πλάθω τα πρώτα και μέχρι να πλάσω τα επόμενα τα πρώτα έχουν φουσκώσει κ τα βάζω στο φούρνο και ούτω καθεξής!Έτσι δεν περίμενω να φουσκώσουν όλα πρώτα.Ψήνω ενά ταψί τη φορά στο οποίο βάζω 2 τσουρέκια.Καμιά φορά τα βάζω και σε μακρόστενες φόρμες(αυτές για ψωμιά ή κεηκ) και ψήνω 2 φόρμες τη φορά!Ελπίζω να βοήθησα :)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 7-12-11  
    δεν φανταζομουν οτι θα ηταν τοσο νοστιμα...η μικρη μου το τσακισε...ευγε...της εκανα παλι χθες ενα πολυ μακρυ και λεμε να το γλασαρουμε μαζι και να το στολισουμε για να το χαρισουμε στην γιαγια μας...
    #
    Σχόλιο από evid., 7-12-11  
    ευχαριστώ για τα πιρουνάκια Λυδία! Χαίρομαι που άρεσαν στη μικρή σου!!
    #
    Σχόλιο από evid., 7-12-11  
    εγώ βάζω αλεύρι γ.ο.χ φυσικά και μπορείς να κάνεις τα μισά υλικά απλά θα βγάλεις τη μισή ποσότητα.Ο καθένας όπως τον βολεύει..αν τα κάνεις ατομικά θα θέλουν 5 λεπτάκια λιγότερο ψήσιμο,εξάρταται κι απ'το φούρνο.Θα παρακολουθείς και το χρώμα τους.
    #
    Σχόλιο από ΣΒΟΗΡΑΚΟΣ, 8-12-11  
    κοριτσι μου ανοιξες την ορεξη...ηδη πηρα τα υλικα και θα ξεκινησω.θα ξανα στειλω για να σου πω πως βγηκαν.... :-)
    #
    Σχόλιο από evid., 13-12-11  
    γεια σου Carolinaki, σε μορφή σκόνης μπαίνει η μαστίχα.Αφού πήρες τις σταγονίτσες θα πρέπει να τις κοπανίσεις στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη.Υπάρχει και έτοιμη σε σκόνη στα σούπερ μάρκετ!
    #
    Σχόλιο από Carolinaki, 18-12-11  
    Στο multi η μαστίχα έγινε σκόνη! Ευχαριστούμε, η βαθμολογία είναι από ΟΛΟΥΣ όσους δοκίμασαν.
    #
    Σχόλιο από evid., 18-12-11  
    Carolinaki ευχαριστώ για τα πιρουνάκια ΟΛΟΥΣ όσους δοκίμασαν!!
    #
    Σχόλιο από paulellina, 21-12-11  
    Κοριτσια επειδή θελω να κάνω την συνταγή αλλά με φρέσκο βούτυρο,επειδη μας αρέσει το άρωμά του, μηπως δοκίμασε κάποια την παραλλαγή αυτή;
    #
    Σχόλιο από evid., 21-12-11  
    paulellina γεια σου!προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει!όπως έχω ξαναπεί σε κάποιο σχόλιο τα τσουρέκια αυτά είναι τόσο αφράτα και παραμένουν έτσι λόγω του αραβοσιτέλαιου/σπορέλαιου!θα γίνουν και με βούτυρο αλλά δεν νομίζω ότι θα έχεις το ίδιο τόσο ωραίο αποτέλεσμα!αν το κάνεις πάντως πες μας πως έγιναν!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 22-12-11  
    ΘΕΙΚΟ από γεύση!Μένει τώρα να δω για πόσες μέρες θα διατηρηθεί φρέσκο,αν μείνει.Με τη μισή δόση έκανα 5 μέτρια τσουρέκια,το ένα το γέμισα με μερέντα.Μμμ...!!!Όσο για το βούτυρο που ρώτησε μια κοπέλα,είναι τόσα τα αρώματα του τσουρεκιού που έτσι κι αλλιώς θα επικρατούσαν.Το λέω γιατί και μένα μου αρέσει το φρ.βούτυρο στο τσουρέκι ωστόσο αυτό μοσχοβολάει μαστίχα και μαχλέπι!
    #
    Σχόλιο από evid., 22-12-11  
    σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!δοκίμασε να βάλεις και κανένα στην κατάψυξη!!αν μείνει δλδ!!θα δεις όταν το βγάλεις σαν φρέσκο θα είναι!!
    #
    Σχόλιο από στελλα μπουλουκα, 24-12-11  
    Μπραβο σιγουρα τα πεντε πιρουνακια
    νοστιμα και αφρατα και ευκολα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    51 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 5-12-11  
    Μπορω να αντικαταστησω το σπορελαιαο με βουτυρο λιωμενο μια και μου αρεσει η μυρωδια του στο τσουρεκι?
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 6-12-11  
    Να ρωτησω κατι??? Αυτη η συνταγη μας δινει τα κλασικα τσουρεκια η κατι σαν κεικ? δλδ η ζυμη κανει κορδονια? Ειναι πολυ γλυκα?Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα θα ηθελα να τα φτιαξω.:)
    #
    Σχόλιο από sasa205, 7-12-11  
    βαζουμε αλευρι γ.ο.χ. ή το "μωβ"?μπορω να κανω τη συνταγη με τα μισα υλικα?αν τα φτιαξω ατομικα θελουν λιγοτερο χρονο στο φουρνο? ευχαριστω εκ των προτερων...
    #
    Σχόλιο από Carolinaki, 13-12-11  
    H μαστίχα Χίου σε τι μορφή; Πήρα φακελάκι που έχει μέσα σταγονίτσες. Αυτό είναι, ή κάτι άλλο (και πού το βρίσκουμε); Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
    #
    Σχόλιο από lia92, 3-10-12  
    Με το απλό αλέυρι δεν ξεραίνονται; όλοι λένε πως θέλει πολύ σκληρό αλέυρι για να \"αντέξει\" την μαγια.
    #
    Σχόλιο από kritimanos, 15-1-14  
    καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω τα αυγά τα χτύπαμε πριν να τα βάλουμε στην κατσαρόλα; ή μέσα σε αυτήν διαλύονται με το ανακάτεμα;
    ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από evid., 25-2-14  
    pinelopia σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!χαίρομαι που σου άρεσαν!!
    #
    Σχόλιο από evid., 10-4-14  
    Ελένη μου σ'ευχαριστώ πολύ!!!! χαίρομαι τόσο που σου αρέσουν!!!γερή να είσαι να την φτιάχνεις για πολλά πολλά χρόνια!!!!
    #
    Σχόλιο από ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, 13-4-14  
    Μετά το πλάσιμο δε αφήνουμε να φουσκώσουν; Τα βάζουμε κατ'ευθείαν στο φούρνο;
    #
    Σχόλιο από fildia, 13-4-14  
    Καλημερα. Μια διευκρινηση παρακαλω. Τι εννοειται σε μια κατσαρολα θερμαινουμε? Ρωταω για να μην γινουν ομελετα τα αυγα οταν τα ριξω.
    Περιμενω την απαντηση σας για να την φτιαξω πως και πως διαβαζοντας τοσο ωραια σχολια
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από argyk, 13-4-14  
    Δηλαδη αλευρι μπλε βαζεις;και κατι αλλο στην μιση δοση βαζουμε ολο το ζαχαρουχο γαλα η το μισο;
    #
    Σχόλιο από evid., 13-4-14  
    bebek6, σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από evid., 13-4-14  
    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, τ'αφήνεις στα ταψιά να φουσκώσουν όση ώρα πλάθεις τα επόμενα..οπότε πλάθεις τα πρώτα και μέχρι να πλάσεις τα επόμενα τα πρώτα είναι έτοιμα για ψήσιμο κτλ κτλ μέχρι να τελειώσεις με όλη τη ζύμη!
    #
    Σχόλιο από evid., 13-4-14  
    fildia, γεια σου! εννοώ σε 1 κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά! π.χ εμένα τα μάτια μου έχουν μέχρι το 9 οπότε το βάζω στο 4 συνηθως και φυσικά θ'ανακατεύεις συνεχεια!
    #
    Σχόλιο από evid., 13-4-14  
    argyk, ναι αλεύρι βάζω για όλες τις χρήσεις! τώρα αν θες να πάρεις αυτό που είναι για τσουρέκια πάλι κάνει! εννοείται βάζουμε το μισό ζαχαρούχο! κ γενικά όταν θέλουμε να κάνουμε μισή δόση σε κάποια συνταγή όλα τα υλικά βάζουμε τη μισή ποσότητα απ'ό,τι λεει!
    #
    Σχόλιο από evid., 15-4-14  
    arho29, σ'ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!

    PAS81 καλή επιτυχία! ελπίζω να σου αρέσουν!
    #
    Σχόλιο από evid., 16-4-14  
    sofaki sofoula, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!! χαίρομαι που σου άρεσαν! χρήσιμες κι οι συμβουλές σου!! καλό Πάσχα να έχουμε!!
    #
    Σχόλιο από evid., 17-4-14  
    ΓΑΤΟΥΛΑ σ'ευχαριστώ πολύ!! καλοφάγωτα!!!
    #
    Σχόλιο από evid., 17-4-14  
    argyk, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!! σ'ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από evid., 18-4-14  
    rena xios, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! εύχομαι να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη εκεί που θα τα μοιράσεις!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΕΛΕΓΚΑΚΗ, 16-4-12  
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    Διάβασα την συνταγή σου και πήρα θάρος γιατί τα τσουρέκια μου φαίνονται βουνό να γίνουν.
    Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω για την μαγιά δεν έχω χρησιμοποιήσει νωπή ποτέ έτσι πόσα γραμ ξερή μαγιά να βάλω και θα γίνει το ίδιο;
    Ευχαριστώ περιμένω την απάντηση σου.
    #
    Σχόλιο από eliza04, 20-4-13  
    Για μένα αυτή η συνταγή είναι η καλύτερη! Την κάνω πάνω από 6 χρόνια και πιστεύω οτι αυτό το θέμα με τα κορδόνια δύσκολα πετυχαίνεται και επιπλέον οι περισσότερες συνταγές με αυτή την αναλογία αλευριού βάζουν πάνω από 12 αυγά που δεν τα συμπαθώ καθόλου.
    #
    Σχόλιο από MARIAEXA, 1-4-15  
    Καλησπέρα κ καλό μηνα σε όλες!!όχι μόνο 5 πιρουνάκια απο μένα Ευη αλλα κ 1000000005 να είχε θα σου τα έβαζα ευχαρίστως.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ κοπελα μου!Τα έκανα την Κυριακή κ έγιναν ΑΠΙΘΑΝΑ,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ,ΤΕΛΕΙΑ.Οτι κ να σου πω είναι λίγο.Ασε που έβαλα κ τα γυαλιά στην πεθερά μου οταν τα δοκίμασε.Τρελάθηκε κ αυτή κ όσοι τα δοκίμασαν.Ολοι μου ζητάνε την συνταγή!!Απλα θα μου επιτρέψεις Ευη μου να γράψω τι παραλλαγές έκανα.Μαχλέπι , κακουλέ κ πορτοκάλι τα εβαλα διπλά.Βανίλιες 5-6.Αλευρι Κούλα κ δεν μου πήρε 3 κιλά αλλα 2.600-2.700 περίπου.Ολα τα υπόλοιπα υλικά τα έβαλα οπως της συνταγής.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟ.ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Περιτό να σας πω οτι καθιερώθηκε η συνταγή για τσουρέκια η δική σου ΕΥΗ.Αν θέλεις πες μου πως θα σε βρω στο facebook.PLZZZZ.Εισαι ΦΟΒΕΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ.Συγνώμη αν σας κούρασα.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.Εννοείται οτι θα ξανακάνω 2η δόση φυσικά τωρα πια την Μ.Εβδομάδα.
    #
    Σχόλιο από eline, 22-4-15  
    Πραγματικά ήταν τα καλύτερα τσουρέκια που έχω φάει! Πρώτη χρονιά κάνω τσουρέκια και έγιναν τέλεια. Όσοι τα έφαγαν τρελάθηκαν. Θα τα ξανακάνω σίγουρα!
    Οι αλλαγές που έκανα είναι ότι χρησιμοποίησα για την μισή δόση ένα φακελάκι μαχλέπι, μισό κακουλέ και μου πήρε λιγότερο από 1,5κιλό αλεύρι. Τέλος να πω ότι ένα φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ είναι 10γρ. γιατί στα σουπερ μάρκετ υπάρχουν και φακελάκια των 60γρ. εκεί πήγα να την πατήσω.
    #
    Σχόλιο από despinal, 3-6-16  
    Πολύ νόστιμα και παρέμειναν αφράτα τα τσουρέκια! Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν είχαν πολύ την υφή του τσουρεκιού (σαν κορδόνια), ίσως όταν τα ξαναδοκιμάσω βάλω και λίγο βούτυρο στο τελευταίο στάδιο του ζυμώματος. Αντικατέστησα το λάδι με λιωμένο βούτυρο και τα έψησα στους 160 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από A.Despoina, 10-4-17  
    Εβγαλα το ενα κουτακι σπορελαιο κ στο τελος ελιωσα ενα πλακακι βουτυρο κ το εριξα. Αλευρι εβαλα 2600 κ ζαχαρη 3 κουτακια. Εκανε κορδονι αφρατο απλα τελειοοοο!
    #
    Σχόλιο από rea89, 12-4-17  
    Τελεια τσουρεκια μπραβο Ευα που μοιραστηκες την συνταγη σου μαζι μας! Η μονη αλλαγη που εκανα ηταν διπλη ποσοτητα στα αρωματικα και μισο κουτι παραπανω ζαχαρη απο αυτη της συνταγης! Και ναι τωρα θα λεω οτι εχω συνταγη για τσουρεκι στα γουστα μου!!
    5 πιρουνακια απο μενα λοιπον και Καλο Πασχα! ♡♡♡
    #
    Σχόλιο από rea89, 12-4-17  
    !!!
    #
    Σχόλιο από sofikat, 13-4-17  
    Τέλεια! Διπλασιασα βανιλιες, μαχλεπι,κακουλε ξύσμα κ χυμο πορτοκαλιού. Ζάχαρη εβαλα 900 γραμμάρια 3,5 κουτιά δηλαδή. Πεντανόστιμα! Ευχαριστώ πολύ! Καλο Πάσχα!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Τσουρέκι στρογγυλό
    Προστέθηκε από Phoebe
    Τσουρεκάκια σε σχήμα ροζέτας
    Προστέθηκε από Phoebe
    Τσουρεκάκια με λιμνούλες και παπάκια
    Προστέθηκε από VICKY B.
    5
           
           
    (6)
    Τσουρέκι με 6 κορδόνια
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (2)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τσουρεκια
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της ΕΛΙΝΑ
    ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της froufrouka
    ζυμες
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της cchatzi
    τσουρέκια
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της kokinomala
    ΖΥΜΗ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Ageliki A.