Τσουρέκια της Γκόλφως

Bαθμολογία: 4.9357
       
 
140 ψήφοι
,

Περιγραφή

Από τις καλύτερες πετυχημένες συνταγές για τσουρέκια που εχω φτιάξει αρκετές φορές. Δεν ειναι απαραίτητο να ερθει το Πάσχα για να τα φτιάξουμε, αλλωστε το καλύτερο τσουρέκι ειναι το σπιτικό!

Τσουρέκια της Γκόλφως

Τι χρειαζόμαστε:

  • 70 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 4 γρ. μαχλέπι σκόνη
  • 4 γρ. μαστίχα σκόνη
  • 100 γρ. χλιαρό νερό
  • 40 γρ.φρέσκια μαγιά
  • 700 γρ. αλεύρι κίτρινο γιά τσουρέκια (καί ισως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι)
  • 1 αυγό για επικάλυψη
  • αμύγδαλα φιλέ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(17 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(17 ψήφοι)
Προετοιμασία: 183' (14 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 51' (14 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Σε μιά κατσαρόλα χλιαραίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, δεν πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία πάνω απο τούς 50 βαθμούς.
Βήμα 2
2) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά καί ρίχνουμε τα αυγά.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε ολα τα παραπάνω στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 4
4) Σε ενα αλλο σκεύος διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό
Βήμα 5
5) και την ρίχνουμε και αυτή στόν κάδο του μιξερ.
Βήμα 6
6) Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι καί ζυμώνουμε πολύ καλά ωστε η ζύμη να ξεκολάει από τα χέρια μας.
Βήμα 7
7) Βάζουμε τη ζύμη σε μιά λεκάνη μεγάλη, την σκεπάζουμε με τραπεζομάντηλο σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ωρες.
Βήμα 8
8) Μετά ζυμώνουμε ελαφρώς και την κάνουμε το σχημα που μας αρέσει για τσουρέκια,
Βήμα 9
9) τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που εχουμε στρώσει με λαδόκολα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλον γιά 1 ωρα.
Βήμα 10
10) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 11
11) Ανακατεύουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε απαλά με πινέλο την επιφάνεια κάθε τσουρεκιού.
Βήμα 12
12) Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ
Βήμα 13
13) και ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν και να ξεκολάνε απο την λαδόκολα.
Βήμα 14
14) Αν δείτε οτι παίρνουν πολύ χρώμα επάνω μπορείτε να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία σε οποιον τα φτιάξει αν καί ειναι σίγουρη η επιτυχία αν ακολουθήσετε σωστά την συνταγή. Μπορείται να δώσετε οτι σχήμα σας αρέσει στα τσουρέκια, αλλα επίσης μπορείτε να προσθέσετε και σοκολάτα. Τη συνταγή την εχω πάρει απο ενα βιβλίο του Παρλιάρου.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    241 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 10-3-10  
    Κάνω ακριβώς την ίδια συνταγή αλλα με τη μόνη διαφορά οτι βάζω 650 γρ αλευρι.Είναι τέλεια τα τσουρέκια αυτα!
    #
    Σχόλιο από koskina, 10-3-10  
    τελεια τα τσουρεκια σου γκολφω για αυτο σου βαζω πεντε πηρουνακια
    #
    Σχόλιο από yumyum, 10-3-10  
    Γκόλφω μου είναι σίγουρο οτι για το πάσχα θα τα φτιάξω .Αναμένονται τα πιρουνάκια!!Φαίνονται πολύ λαχταριστά.
    #
    Σχόλιο από golfo, 10-3-10  
    Σοκολα -Ρουλακι ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια!ναι πραγματι ειναι τελεια αυτα τα τσουρεκια.
    Κοσκινα -Μαρια μου ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από litsaki88, 10-3-10  
    pente phrounakia giati einai 12:00 to vradu kai mou anoixes thn orexh.thelw tsoureki twraaaaaaaa
    #
    Σχόλιο από zoe, 11-3-10  
    Πολύ ωραία αφράτα τσουρεκάκια,εύκολα,γρήγορα,χωρίς πολύ κόπο!!!Μόλις είδα την συνταγή με έβαλε στο τριπάκι να τα φτιάξω αμέσως και το αποτέλεσμα με δικαιώσε.Μου βγήκαν 4 μικρά τσουρέκια ,τα γέμισα με μερέντα και το αλεύρι που έβαλα είναι για όλες τις χρήσεις γιατί δεν είχα αλεύρι για τσουρέκια.Μπράβο,φίλη για τη συνταγή σου!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 11-3-10  
    litsaki ευχαριστω πολυ ,κατι τετοιες λιγουρες με πιανουν και μενα βραδινες ωρες
    και οτι μου ρθει στο μυαλο το φτιαχνω.
    Zoe σε ευχαρσιτω πολυ φιλη μου,χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν,πραγματι εχουν σιγουρη επιτυχια,ειναι δοκιμασμενη συνταγη.οσο για το αλευρι για ολες τις χρησεις δεν ετυχε να το δοκιμασω,την επομενη θα το κανω με τετοιο.
    ευχαριστω καλο Πασχα να εχουμε με υγεια.
    yumyum οχι μονο φαινονται λαχταριστα αλλα ειναι!μια δοκιμη θα σε πεισει!
    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 12-3-10  
    mamy εμενα να μου κρατησεις το αρκουδακι !
    ειναι τα καλυτερα τσουρεκια που εχω φαει,σπιτικα μυριζουν μανουλα.
    #
    Σχόλιο από maria71, 18-3-10  
    Γκόλφω, φοβερά πραγματικά. Πρώτη φορά μου πετυχαίνουν τσουρέκια και είμαι πολύ πολύ χαρούμενη. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να προσαρμόσω τη συνταγή στο thermomix (από το ζέσταμα των υλικών μέχρι και το ζύμωμα). Πάντως, μου πετύχανε μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα ήταν στη γέμιση μερέντα που έβαλα. Σε μερικά τσουρεκάκια μου βγήκε έξω. Ευχαριστώ!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-3-10  
    maria71 χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσανε,ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    εγω στο γεμιστο με σοκολατα εβαλα κουβερτουρα μεσα τριμενη γιατι στεκεται πιο καλα και δεν βγαινει εξω απο τα τσουρεκια.
    ευχαριστω Καλο Πασχα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 24-3-10  
    Καλημερα μπορει καποιος που το εχει φτιαξει, να μου πει αν μπορουμε να το κανουμε με κανονικο αλευρι;
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-3-10  
    glykoula ναι μπορεις να το φτιαξεις και με κανονικο αλευρι,εγω το εχω κανει οταν δεν ειχα το κιτρινο που ειναι ειδικο για τσουρεκι,αλλωστε τα παλια τα χρονια ειχαν τοσες μαρκες αλευρια?αλλα ειχαν γνησια υλικα,φρεσκο βουτυρο,αγνο αλευρι,φρεσκα αυγα!
    απλα εχω να πω οτι τα τσουρεκια θελουν τον χρονο τους για να φουσκωσουν καλα και να ειναι αφρατα,και να εκτελουμε την συνταγη ακριβως για να εχουμε επιτυχια.
    εγω τα εχω φτιαξει πολλες φορες και χρησιμοποιω παντα φρεσκια μαγια,και το αποτελεσμα ειναι εμφανες και στις φωτο οτι ειναι πετυχημενα.
    ελπιζω να σε βοηθησα κοπελα μου,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 24-3-10  
    Ευχαριστω πολυ GOLFO παντα με βοηθας.Αν ειναι θα παω να παρω αλυρακι ειδηκο για τσουρεκια,για πρωτη φορα!!!
    Ελπιζω να μου πετυχουν,γιατι οσες φορες εχω προσπαθησει δεν μου πετυχενουν!!! :(
    #
    Σχόλιο από Eva_in_London, 26-3-10  
    Συγχαρητηρια, πολύ καλή συνταγή! Πρώτη φορά φτιάχνω τσουρέκια μόνη μου κί έγιναν απίθανα!
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-3-10  
    Εva χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν και ειχαν και επιτυχια,αν και ειμαι σιγουρη για αυτη την συνταγη,οποιος την ακολουθησει σωστα θα εχει τα καλυτερα τσουρεκια.
    ευχαριστω πολυ που την δοκιμασες,γιατι μεχρι το Πασχα θα φτιαξουμε αρκετα ακομη.
    Καλο Πασχα.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 27-3-10  
    να ρωτήσω εαν δεν έχουμε θερμόμετρο τι γίνετε;Πώς θα καταλάβω ότι έναι 50 βαθμοί;
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-3-10  
    Καλημερα golfo,εχω βαλει να φουσκωσει το τσουρεκακι σου. Απο την υφη της ζυμης εχω να σου πω οτι ειναι υπεροχη οπως επισης κ απο μυρωδια,ολα αυτα για αρχη! Νεοτερα μολις το ψησω.
    Απλα ηθελα να σε ρωτησω με μια δοση περιπου ποσα τσουρεκακια βγενουν;
    π.χ η μια πλεξουδα η στρογγυλη που βλεπω στις φωτο σου;
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-3-10  
    Zafirenia με τη γνωστη διαδικασια του μικρου μας δαχτυλου μετραμε μεχρι το 10 και αν δεν μας ενοχλησει η θερμοτητα τοτε ειναι ενταξει.
    παντα οι πολυ υψηλες θερμοκρασιες καινε την μαγια μας και δεν εχουμε καλο φουσκωμα μετα για αυτο χρειαζεται παντα προσοχη.
    σου ευχομαι καλη επιτυχια αν τα φτιαξεις και καλο Πασχα να εχουμε.
    ευχαριστω.

    glykoyla καλη επιτυχια ,και καλο [Πασχα να εχουμε!
    δεν μπορω να σου πω ποσα τσουρεκια θα βγουν,γιατι δεν ξερω το μεγεθος και το σχεδιο που θες να κανεις,εγω κανω διαφορα σχεδια.
    απλα οταν κανουμε Τσουρεκια σε φορμα η πλεξουδα βαζουμε πιο πολυ ζυμη,οταν κανουμε μικρα θελουμε λιγοτερη.
    αν δεν τα εχεις ψησει ακομη,φροντισε να τα αφησεις να φουσκωσουν καλα,με την ωρα τους μην τα βιαστεις.
    ολα τα πραγματα θελουν την υπομονη τους για να πετυχουν.
    ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-3-10  
    Αγαπητη μου golfo,εχω τρομερο προβλημα, φουσκωσαν τοσο πολυ που τα εβαλα για ψησημο τωρα, εφτιαξα 3 σαλιγκαρακια,αλλα μαλλον θα γινουν ενα!
    Περιπου ποση ωρα θελουν ψησημο?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-3-10  
    Λοιπον golfo σε βαθμολογω με βαση την ευκολια,την παρουσιαση κ την μυρωδια,γιατι ακομα δεν τα εχω δοκημασει.
    Τωρα κανω την δευτερη δοση να φανταστεις.
    Θελω ομως να σε ρωτησω κατι, επειδει μπορουν να βγουν παρα πολλα τσουρεκακια μετριου μεγεθους,για τον λογο οτι φουσκωνουν παρα πολυ,μπορουμε να ψησουμε κ 2 ταψια μαζι?
    Προφανως ομος στον αερα, ε;
    για τι οπως σου λεω κ πιο πανω τα εκανα3 σαλιγκαρια σε φυσιολογικο μεγεθος οταν τα επλασα,αλλα μετα αφου τα εβαλα παλι ναφουσκωσουν γινανε 3 τεραστια σαλιγκαρια κ μαλιστα τοσο πολυ που φουσκωσανε εννοθηκαν μεταξυ τους.
    Θα ανεβασω κ φωτο μαλλον την Δευτερα.
    Περημενω απαντηση σου για τον τροπο ψησηματος.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    189 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 10-3-10  
    Κάνω ακριβώς την ίδια συνταγή αλλα με τη μόνη διαφορά οτι βάζω 650 γρ αλευρι.Είναι τέλεια τα τσουρέκια αυτα!
    #
    Σχόλιο από koskina, 10-3-10  
    τελεια τα τσουρεκια σου γκολφω για αυτο σου βαζω πεντε πηρουνακια
    #
    Σχόλιο από yumyum, 10-3-10  
    Γκόλφω μου είναι σίγουρο οτι για το πάσχα θα τα φτιάξω .Αναμένονται τα πιρουνάκια!!Φαίνονται πολύ λαχταριστά.
    #
    Σχόλιο από golfo, 10-3-10  
    Σοκολα -Ρουλακι ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια!ναι πραγματι ειναι τελεια αυτα τα τσουρεκια.
    Κοσκινα -Μαρια μου ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από litsaki88, 10-3-10  
    pente phrounakia giati einai 12:00 to vradu kai mou anoixes thn orexh.thelw tsoureki twraaaaaaaa
    #
    Σχόλιο από golfo, 11-3-10  
    litsaki ευχαριστω πολυ ,κατι τετοιες λιγουρες με πιανουν και μενα βραδινες ωρες
    και οτι μου ρθει στο μυαλο το φτιαχνω.
    Zoe σε ευχαρσιτω πολυ φιλη μου,χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν,πραγματι εχουν σιγουρη επιτυχια,ειναι δοκιμασμενη συνταγη.οσο για το αλευρι για ολες τις χρησεις δεν ετυχε να το δοκιμασω,την επομενη θα το κανω με τετοιο.
    ευχαριστω καλο Πασχα να εχουμε με υγεια.
    yumyum οχι μονο φαινονται λαχταριστα αλλα ειναι!μια δοκιμη θα σε πεισει!
    #
    Σχόλιο από trelameni magirisa, 12-3-10  
    mamy εμενα να μου κρατησεις το αρκουδακι !
    ειναι τα καλυτερα τσουρεκια που εχω φαει,σπιτικα μυριζουν μανουλα.
    #
    Σχόλιο από maria71, 18-3-10  
    Γκόλφω, φοβερά πραγματικά. Πρώτη φορά μου πετυχαίνουν τσουρέκια και είμαι πολύ πολύ χαρούμενη. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να προσαρμόσω τη συνταγή στο thermomix (από το ζέσταμα των υλικών μέχρι και το ζύμωμα). Πάντως, μου πετύχανε μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα ήταν στη γέμιση μερέντα που έβαλα. Σε μερικά τσουρεκάκια μου βγήκε έξω. Ευχαριστώ!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-3-10  
    maria71 χαιρομαι παρα πολυ που σου αρεσανε,ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια.
    εγω στο γεμιστο με σοκολατα εβαλα κουβερτουρα μεσα τριμενη γιατι στεκεται πιο καλα και δεν βγαινει εξω απο τα τσουρεκια.
    ευχαριστω Καλο Πασχα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 24-3-10  
    Ευχαριστω πολυ GOLFO παντα με βοηθας.Αν ειναι θα παω να παρω αλυρακι ειδηκο για τσουρεκια,για πρωτη φορα!!!
    Ελπιζω να μου πετυχουν,γιατι οσες φορες εχω προσπαθησει δεν μου πετυχενουν!!! :(
    #
    Σχόλιο από Eva_in_London, 26-3-10  
    Συγχαρητηρια, πολύ καλή συνταγή! Πρώτη φορά φτιάχνω τσουρέκια μόνη μου κί έγιναν απίθανα!
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-3-10  
    Εva χαιρομαι πολυ που σου αρεσαν και ειχαν και επιτυχια,αν και ειμαι σιγουρη για αυτη την συνταγη,οποιος την ακολουθησει σωστα θα εχει τα καλυτερα τσουρεκια.
    ευχαριστω πολυ που την δοκιμασες,γιατι μεχρι το Πασχα θα φτιαξουμε αρκετα ακομη.
    Καλο Πασχα.
    #
    Σχόλιο από redhair, 27-3-10  
    τη συνταγη την ειδα πέρυσι στην εκμπομπη του και τα χω κανει.Ειναι πραγματικα η πιο πετυχημενη συνταγη και εχω δοκιμάσει πάρααααααααα πολλές πιστεψτε με!!!!
    #
    Σχόλιο από galera, 27-3-10  
    Το μαρτύριο του τσουρεκιου : διάφορες νοικοκυρές σου επιβάλουν με τον τρόπο τους να φάς τσουρέκι γιατί και καλά είναι νόστιμο, σπιτικό. Τις περισσότερες φορές είναι μια πέτρα σε μαύρο χρώμα που αν δεν σπάσεις δόντι σου κάθεται στο λαιμό. Νόμιζα ότι έτσι είναι τα σπιτικά τσουρέκια. Η συνταγή αυτή είναι η διάψευση της παραπάνω θεωρίας. Καταπληκτικό!! Στο πρώτο φούσκωμα δεν χρειάστηκαν καν οι 3 ώρες σε μιάμιση ώρα είχε τριπλασιαστεί σε όγκο. Μου βγήκαν τα χέρια στο ζύμωμα αλλα χαλάλι. Καλό Πάσχα!!
    #
    Σχόλιο από redhair, 27-3-10  
    galera τι να πω εγω!!!!!
    διατυπωσες ακριβως την "περι των τσουρεκιων θεωρια" που επικρατει....
    ειναι όντως πολυ αφρατα
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-3-10  
    redhair και galera σας ευχαριστω πολυ που με εμπιστευτηκατε και τα δοκιμασατε.
    χαρηκα πολυ που σας πετυχαν,γιατι ειναι ασχημο να κανεις τον κοπο και τελικα να μην σου πετυχαινει κατι και να πετας και τα υλικα σου.
    ειναι δοκιμασμενη με σιγουρια αυτη η συνταγη.
    σας ευχομαι καλο πασχα με υγεια !
    αλλα ακομα ολο και κατι θα φτιαξουμε,ειμαστε φαγανοι.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 28-3-10  
    Την έκανα την συνταγη σήμερα και έγιναν αφράτα και πολύ νόστιμα.Τα έκανα με απλό αλεύρι 'κουλα'και έγιναν μια χαρά.Μπράβο golfo για την ωραία συνταγή.Καλό Πάσχα σε ολους με υγεία.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-3-10  
    redhair καλημερα ευχαριστω για την απαντηση, ναι αλλα βλεπω τισ φωτογραφιες τησ golfo που εχουν σχεδιο τα τσουρεκια τησ πριν κ μετα.
    #
    Σχόλιο από georgiakal, 29-3-10  
    εκανα τα τσουρεκια σημερα και εγιναν πολυ ωραια...μπραβο golfo πολυ ωραια και ευκολη συνταγη...
    :):):D
    #
    Σχόλιο από m54, 30-3-10  
    αυτή τη συνταγή του Παρλιάρου την έχω από προπερσυ απο ένα διαφημιστικό. Πράγματι γίνονται πολύ ωραία. Φέτος δεν την έβρισκα και ευτυχώς ψάχνοντας στις συνταγές της παρέας την είδα. Εχω αφήσει να φουσκώσει η ζύμη , αλλά κάτι δεν πάει καλά αυτή την φορά, έχουν περάσει ήδη δύο ωρες και δεν βλέπω να φουσκώνει. Ελπίζω να μην πεταξω τη ζύμη.
    Σίγουρα δεν φταιει η συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    47 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από glykoula, 24-3-10  
    Καλημερα μπορει καποιος που το εχει φτιαξει, να μου πει αν μπορουμε να το κανουμε με κανονικο αλευρι;
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-3-10  
    glykoula ναι μπορεις να το φτιαξεις και με κανονικο αλευρι,εγω το εχω κανει οταν δεν ειχα το κιτρινο που ειναι ειδικο για τσουρεκι,αλλωστε τα παλια τα χρονια ειχαν τοσες μαρκες αλευρια?αλλα ειχαν γνησια υλικα,φρεσκο βουτυρο,αγνο αλευρι,φρεσκα αυγα!
    απλα εχω να πω οτι τα τσουρεκια θελουν τον χρονο τους για να φουσκωσουν καλα και να ειναι αφρατα,και να εκτελουμε την συνταγη ακριβως για να εχουμε επιτυχια.
    εγω τα εχω φτιαξει πολλες φορες και χρησιμοποιω παντα φρεσκια μαγια,και το αποτελεσμα ειναι εμφανες και στις φωτο οτι ειναι πετυχημενα.
    ελπιζω να σε βοηθησα κοπελα μου,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 27-3-10  
    να ρωτήσω εαν δεν έχουμε θερμόμετρο τι γίνετε;Πώς θα καταλάβω ότι έναι 50 βαθμοί;
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-3-10  
    Καλημερα golfo,εχω βαλει να φουσκωσει το τσουρεκακι σου. Απο την υφη της ζυμης εχω να σου πω οτι ειναι υπεροχη οπως επισης κ απο μυρωδια,ολα αυτα για αρχη! Νεοτερα μολις το ψησω.
    Απλα ηθελα να σε ρωτησω με μια δοση περιπου ποσα τσουρεκακια βγενουν;
    π.χ η μια πλεξουδα η στρογγυλη που βλεπω στις φωτο σου;
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-3-10  
    Zafirenia με τη γνωστη διαδικασια του μικρου μας δαχτυλου μετραμε μεχρι το 10 και αν δεν μας ενοχλησει η θερμοτητα τοτε ειναι ενταξει.
    παντα οι πολυ υψηλες θερμοκρασιες καινε την μαγια μας και δεν εχουμε καλο φουσκωμα μετα για αυτο χρειαζεται παντα προσοχη.
    σου ευχομαι καλη επιτυχια αν τα φτιαξεις και καλο Πασχα να εχουμε.
    ευχαριστω.

    glykoyla καλη επιτυχια ,και καλο [Πασχα να εχουμε!
    δεν μπορω να σου πω ποσα τσουρεκια θα βγουν,γιατι δεν ξερω το μεγεθος και το σχεδιο που θες να κανεις,εγω κανω διαφορα σχεδια.
    απλα οταν κανουμε Τσουρεκια σε φορμα η πλεξουδα βαζουμε πιο πολυ ζυμη,οταν κανουμε μικρα θελουμε λιγοτερη.
    αν δεν τα εχεις ψησει ακομη,φροντισε να τα αφησεις να φουσκωσουν καλα,με την ωρα τους μην τα βιαστεις.
    ολα τα πραγματα θελουν την υπομονη τους για να πετυχουν.
    ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-3-10  
    Αγαπητη μου golfo,εχω τρομερο προβλημα, φουσκωσαν τοσο πολυ που τα εβαλα για ψησημο τωρα, εφτιαξα 3 σαλιγκαρακια,αλλα μαλλον θα γινουν ενα!
    Περιπου ποση ωρα θελουν ψησημο?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 27-3-10  
    Λοιπον golfo σε βαθμολογω με βαση την ευκολια,την παρουσιαση κ την μυρωδια,γιατι ακομα δεν τα εχω δοκημασει.
    Τωρα κανω την δευτερη δοση να φανταστεις.
    Θελω ομως να σε ρωτησω κατι, επειδει μπορουν να βγουν παρα πολλα τσουρεκακια μετριου μεγεθους,για τον λογο οτι φουσκωνουν παρα πολυ,μπορουμε να ψησουμε κ 2 ταψια μαζι?
    Προφανως ομος στον αερα, ε;
    για τι οπως σου λεω κ πιο πανω τα εκανα3 σαλιγκαρια σε φυσιολογικο μεγεθος οταν τα επλασα,αλλα μετα αφου τα εβαλα παλι ναφουσκωσουν γινανε 3 τεραστια σαλιγκαρια κ μαλιστα τοσο πολυ που φουσκωσανε εννοθηκαν μεταξυ τους.
    Θα ανεβασω κ φωτο μαλλον την Δευτερα.
    Περημενω απαντηση σου για τον τροπο ψησηματος.
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-3-10  
    glykoula τωρα ειδα την ερωτηση σου οσον αφορα τον τροπο ψησιματος που με ρωτας.
    εγω δεν εχω ψησει ποτε τσουρεκια στον φουρνο βαζοντας 2 ταψια μαζι,αλλα ουτε στον αερα γιατι στεγνωνουν.
    θελουν ενα ενα τα ταψια ψησιμο και στις αντιστασεις.
    χαιρομαι πολυ ομως που σου φουσκωσαν τοσο οπως μου γραφεις σιγουρα θα ειναι αφρος τα τσουρεκια σου,πετυχημενα.

    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-3-10  
    Ευχαριστω για την απαντηση. κ κατι ακομα φτιαχνω το σχεδιο κ μετα τα αφηνω να φουσκωσουν, αλλα οταν θα τα βαλω για ψησημο μετα δεν δεν υπαρχει σχεδιο, γιατι?
    #
    Σχόλιο από redhair, 28-3-10  
    glykoula νομιζω ότι αυτο οφειλεται στη μαγια. Δλδ καθως φουσκωνει 'χάνεται" το σχέδιο, σε όλα τα τσουρεκια συμβαινει αυτο ότι συνταγη και αν κάνεις.
    Νομίζω ότι αν μπει η golfo το ίδιο θα σου πει.
    #
    Σχόλιο από Dhora, 28-3-10  
    Ρε παιδια και εμεισ που ζοθμε στο εξωτερικο τι θα κανοθμε για μαστιχεσ και μαχλεπια?
    #
    Σχόλιο από golfo, 28-3-10  
    Zafirenia σε ευχαριστω πολυ και για τα πηρουνακια αλλα και για τις φωτο,φαινονται υπεροχα και γυαλιστερα με ωραιο χρωμα.
    delicious σε ευχαριστω πολυ ,πραγματι αυτη η συνταγη ειναι εγγυηση,στα επομενα ομως θα δοκιμασω και αυτο που μου εγραψες με το σφηνακι μαστιχας,γιατι μας αρεσει αυτο το λικερ το πινουμε και για το στομαχι ειναι χωνευτικο.
    Dhora μακαρι να ησουν εδω το Πασχα,η ακομα καλυτερα να μου το ελεγες νωριτερα οποτε οπου και αν μενεις να ειχαμε περιθωριο μεχρι τις γιορτες να σου εστελνα τα μυρωδικα,αν βρεις εστω λικερ μαστιχα φτιαξτα.
    σας ευχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεια και χαρα.
    glykoula οταν κανουμε σχεδια δεν τα κολαμε αφηνουμε λιγο περιθωριο
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-3-10  
    Να ρωτησω κατι η αυθεντικη συνταγη του Παρλιαρου λεει 650 γρ. αλευρι σκληρο. Εμεις βαζουμε 700 γρ. για τσουρεκια, το ιδιο ειναι?
    #
    Σχόλιο από golfo, 29-3-10  
    ναι glykoula και αυτο το αλευρι για τσουρεκια στην κιτρινη συσκευασια σκληρο ειναι.
    τα 650 που δοκιμασα την πρωτη φορα να το φτιαξω ηταν λιγο ηθελε συμπληρωμα,αυτο το βλεπουμε και το ματι και συμπληρωνουμε τοσο ωστε να εχουμε μια ζυμη που να μην μας κολαει σε βουτυρωμενα χερια.
    ευχαριστω πολυ για τις φωτο,φαινονται υπεροχα τα τσουρεκια που εφτιαξες και του χρονου.
    #
    Σχόλιο από elenitak, 29-3-10  
    golfo τα τσουρεκια σου γινονται κορδονατα?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 29-3-10  
    Golfo να σε ρωτησω κατι, μπορουμε να τα καταψηξουμε?
    κ αν ναι, ψημενα ή αψητα?
    #
    Σχόλιο από elenitak, 30-3-10  
    απ οτι ξερω τα καταψυχουμε εφοσον εχουν ψυθει κ κρυωσουν , τα βαζουμε μεσα σε σακουλα .
    #
    Σχόλιο από golfo, 30-3-10  
    gorgiacal ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια ,χαιρομαι που σας αρεσαν.
    chokolate ευχαριστω κοπελα μου καλο πασχα να εχουμε,χαιρομαι που τα ξαναεφτιαξες παλι με επιτυχια.
    m54 αυτη ειναι μια συνταγη δοκιμασμενη πρωτα απο τον Παρλιαρο που ειναι στο ειδος του οτι καλυτερο,και μετα απο πολλα ατομα που τα εχουν φτιαξει εδω και οχι μονο,και απο οτι βλεπεις οι φωτογραφιες το μαρτυρουν οτι γινονται υπεροχα.
    για μενα μονο 2 λογοι μπορει να υπαρχουν που δεν σου φουσκωσαν,η ηταν πολυ μεγαλη η θερμοκρασια του υγρου που διελυσες την μαγια,η των αλλων υλικων,δεν χαλαει ενα τσουρεκι απο 50 γραμαρια αλευρι,γιατι εγω το δοκιμασα και με τα 650 και κολαγε ελαφρως και ηταν δυσκολο να ζυμωθει και προσθεσα με την ζυγαρια παντα 50 γραμμαρια επιπλεον.
    μου φαινεται μαλιστα πολυ παραξενο που δεν σου εγιναν.
    σου ευχομαι καλη επιτυχια την επομενη φορα και Καλο Πασχα.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 31-3-10  
    Golfο καλημέρα, έχω βάλει τη ζύμη στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και έχει αρχίσει να φουσκώνει.
    Μπορεί να σου φανεί χαζή η ερωτησή μου αλλά θέλω να μου πετύχουν τα τσουρέκια.Όταν φτιάχνω τσουρέκια δεν φτιάχνω πολλά και όταν είναι να τα ψήσω τα βάζω σε μια δόση.Τώρα επειδή έφτιαξα διπλή δόση όταν βάλω το πρώτο ταψί να ψηθεί το δεύτερο τι να το κάνω να το σκεπάσω με μια πετσέτα για να είναι ζεστό ή να το αφήσω έτσι?Σκέφτομαι ότι άμα το αφήσω ακάλυπτο τόση ώρα μέχρι να ψηθούν τα πρώτα μήπως η ζύμη κρυώσει και πέσει.
    Εσύ πως τα κάνεις?
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 31-3-10  
    Πηρα το θάρρος να απαντησω γιατι εχω κανει και εγω διπλή δοση καποιες φορες.Τιποτα δεν παθαίνει το δευτερο ταψι που θα έχεις στην αναμονη.Ακόμα και αν δεν το έχεις σκεπασμένο.Εγω να σου πω την αληθεια,μολις τα σχηματίσω και τα βάλω στα ταψια δεν τα σκεπάζω καθολου.Φουσκώνουν κανονικότατα και δεν εχεις κανενα προβλημα.Ελπίζω να σε καλυψα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από zoe, 11-3-10  
    Πολύ ωραία αφράτα τσουρεκάκια,εύκολα,γρήγορα,χωρίς πολύ κόπο!!!Μόλις είδα την συνταγή με έβαλε στο τριπάκι να τα φτιάξω αμέσως και το αποτέλεσμα με δικαιώσε.Μου βγήκαν 4 μικρά τσουρέκια ,τα γέμισα με μερέντα και το αλεύρι που έβαλα είναι για όλες τις χρήσεις γιατί δεν είχα αλεύρι για τσουρέκια.Μπράβο,φίλη για τη συνταγή σου!!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 28-3-10  
    Η αυθεντική συνταγή του Παρλιάρου είναι 35 γρ. βούτυρο γάλακτος και 35 γρ. αγελάδος.
    Έτσι την έκανα πέρυσι και πρόσθεσα και 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας!

    Είναι η απόλυτη συνταγή για τσουρέκι, ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ σε σχέση με άλλες και ΤΕΛΕΙΑ γεύση!
    Εννοείται ότι μόνο αυτή κάνω από τότε που την ανακάλυψα :)
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 24-12-11  
    Είναι στο δεύτερο φούσκωμα, γεμιστό με μερέντα και πάμε καλά!
    Και εγώ το έφτιαξα με τη συνταγή του Παρλιάρου που λέει για 650 γραμμάρια αλεύρι σκληρό (για τσουρέκια).
    Επειδή βρήκα μόνο βούτυρο αγελάδος έβαλα 70 γραμμάρια και όχι 35 +35 αγελάδος και πρόβειο.
    Επίσης λέει από 5 γραμμάρια μαστίχα και μαχλέπι, έβαλα 4 γραμμάρια απο το καθε ένα και 2 κακουλέ.
    Η ζύμη μοσχοβολούσε...
    Το μόνο κακό μέχρι τώρα, αλλα μάλλον οφείλεται στο ότι είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω τσουρέκι, είναι ότι οι πλεξούδες με τη γέμιση μερέντας μου άνοιγουν καθώς φουσκώνει και ξεχειλίζει η μερέντα από παντού!!! Θα μείνει άραγε καθόλου μέσα; Επιστρέφω με βαθμολογία, αν και με δυσκολία κρατιέμαι να μην δώσω απο τώρα τα 5 πηρουνάκια!
    Θα το καλύψω με ganache για να έχει την εμφάνιση του Τερκενλή! αχαχαχαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από boukla.pr, 11-4-12  
    Λοιπόν..τα ξαναέκανα!Μου βγήκαν πάρα πολύ ωραία από εμφάνιση αλλά δεν δοκιμάσαμε ακόμη λόγω νηστείας!Έβαλα φρέσκια μαγιά την οποία ανακάτεψα με λίγο από το αλεύρι να χυλώσει κ άφησα λίγο να ξεκουραστεί κ έβαλα κ λίγη ξερή μαγιά στο υπόλοιπο αλεύρι γιατί η φρέσκια ήταν λιγότερη από 40γρ.Επίσης,έβαλα ξύσμα πορτοκαλιού κ 1 βανίλια για περισσότερο άρωμα.Παιδεύτηκα πάρα πολύ στο ζύμωμα (πρώτη μου φορά ήταν,τώρα μαθαίνω) κ αντί για παραπάνω αλεύρι (650γρ έβαλα) χρησιμοποιήσα λίγο λαδάκι στα δάχτυλα όπως προτείνει κ ο Παρλιάρος κ έβαλα λίγη παραπάνω ζάχαρη (200γρ) να βγουν πιο γλυκά.Α,έβαλα κ λίγο κακουλέ.Με την δόση αυτή έκανα 2 τσουρέκια.Τα έψησα στον αέρα στους 180 κ μέσα σε 20 λεπτά είχαν γίνει φουσκωτά,με χρώμα κ ελαφριά!Ελπίζω κ τέλεια στην γεύση!Θα ανεβάσω κ φώτο..
    #
    Σχόλιο από stauroulinaa, 30-12-14  
    Tελειο με γεμιση καστανου και επικαλυψη! :-)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δεν ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Σχετικές οδηγίες

    Τσουρέκι με 6 κορδόνια
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (2)
    Τσουρεκάκια σε σχήμα ροζέτας
    Προστέθηκε από Phoebe
    Τσουρέκι στρογγυλό
    Προστέθηκε από Phoebe

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της CBourme
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της marialena127
    κέικ-ζύμες-μπισκοτοκουλουράκια-βασιλόπιτες-τσουρέκια
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    γιορτες
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της κουρκουμπινι
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina4