golfo
golfo @cook_8452627
,ΕΛΛΑΔΑ

Από τις καλύτερες πετυχημένες συνταγές για τσουρέκια που έχω φτιάξει αρκετές φορές. Δεν είναι απαραίτητο να έρθει το Πάσχα για να τα φτιάξουμε, άλλωστε το καλύτερο τσουρέκι είναι το σπιτικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία σε οποιον τα φτιάξει αν και είναι σίγουρη η επιτυχία αν ακολουθήσετε σωστά την συνταγή. Μπορείται να δώσετε ότι σχήμα σας αρέσει στα τσουρέκια, αλλα επίσης μπορείτε να προσθέσετε και σοκολάτα. Τη συνταγή την έχω πάρει από ένα βιβλίο του Παρλιάρου. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
  1. 70 γρ. βούτυρο γάλακτος
  2. 100 γρ. γάλα φρέσκο
  3. 160 γρ. ζάχαρη
  4. 4 γρ. μαχλέπι σκόνη
  5. 4 γρ. μαστίχα σκόνη
  6. 100 γρ. χλιαρό νερό
  7. 40 γρ.φρέσκια μαγιά
  8. 700 γρ. αλεύρι κίτρινο γιά τσουρέκια (και ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι)
  9. 1 αυγό για επικάλυψη
  10. αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα χλιαραίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, δεν πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία πάνω από τούς 50 βαθμούς.

  2. 2

    Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά.

  3. 3

    Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη.

  4. 4

    Σε ένα άλλο σκεύος διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό

  5. 5

    Και την ρίχνουμε και αυτή στόν κάδο του μίξερ.

  6. 6

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε η ζύμη να ξεκολάει από τα χέρια μας.

  7. 7

    Βάζουμε τη ζύμη σε μια λεκάνη μεγάλη, την σκεπάζουμε με τραπεζομάντηλο σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ώρες.

  8. 8

    Μετά ζυμώνουμε ελαφρώς και την κάνουμε το σχήμα που μας αρέσει για τσουρέκια,

  9. 9

    Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλον γιά 1 ώρα.

  10. 10

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  11. 11

    Ανακατεύουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε απαλά με πινέλο την επιφάνεια κάθε τσουρεκιού.

  12. 12

    Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ

  13. 13

    Και ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν και να ξεκολάνε από την λαδόκολλα.

  14. 14

    Αν δείτε ότι παίρνουν πολύ χρώμα επάνω μπορείτε να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (227)

voulitsaxen
voulitsaxen @cook_8488280
Η καλυτερη συνταγη για τσουρεκι!!! Ειναι τελεια.... Γλυκα τοσο οσο.... Εβαλα κ γλασο σοκολατας κ η γευση απογειωθηκε

Από

golfo
golfo @cook_8452627
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Ειμαι παντρεμενη και εχω μια κορη.Παρθενος στο ζοωδιο,ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ,μαγειρευω πολυ καλα απο οτι μου εχουν πει,αλλα φτιαχνω και ωραια γλυκακια.Μου αρεσει η μουσικη, χωρις αυτη δεν ζω!Αγαπω και βλεπω παντα καλοπροαιρετα τους ανθρωπους γυρω μου.Οι Συνταγες της Παρεας ειναι για μενα πολυ ενδιαφερουσες.
Δες περισσότερα