Τσουρέκια
Τσουρέκια για το Πάσχα, αλλά και για όλο το χρόνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε εκπληκτικό αποτέλεσμα. Γίνονται πολύ αφράτα και κράτανε περίπου στις 2 εβδομάδες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε 130 γρ. αλεύρι. Αφήνετε σκεπασμένη τη μαγιά σε σβηστό φούρνο για 30 λεπτά.
-
2
Βάζετε σε μια λεκάνη πλαστική το υπόλοιπο αλεύρι και ανοίγετε μια τρύπα στη μέση.
-
3
Ζεσταίνετε το γάλα, το κατεβάζετε απο τη φωτιά και διαλύετε σε αυτό ολα τα μυρωδικά, το αλάτι και τα 300 γρ. ζάχαρη.
-
4
Ρίχνετε το γάλα στη λεκάνη και ανακατεύετε.
-
5
Λίωνετε το βούτυρο.
-
6
Χτυπάτε τα αυγά με τα 250 γρ. ζάχαρη και τα προσθέτετε στο χυλό.
-
7
Παίρνετε λίγο λίγο από το ζεστό βούτυρο και ρίχνετε πάνω στη ζύμη. Διπλώνετε πολλές φορές χωρίς να ζυμώσετε πολύ τη ζύμη, ώσπου να τελειώσει το βουτυρο.
-
8
Σκεπάζετε με πετσετούλα και μια κουβερτούλα από πάνω, και αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
-
9
Χωρίς να ζυμώσετε πολυ τη ζύμη τη χωρίζετε και τη πλάθετε σε σχέδια.
-
10
Αφήνετε πάλι σκεπασμένα τα τσουρέκια σκεπασμένα για μισή ώρα.
-
11
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και όταν είναι η ώρα να βάλετε τα τσουρέκια κατεβάζετε στους 170 βαθμούς.
Σχόλια (3)