Ismini
Ismini @IsminiUK
Plymouth-UK/Χαλκιδα-Ελλαδιτσα,

Τσουρέκια για το Πάσχα, αλλά και για όλο το χρόνο

Λίγα μυστικά ακόμα

Ακολουθήστε τα βήματα και θα έχετε εκπληκτικό αποτέλεσμα. Γίνονται πολύ αφράτα και κράτανε περίπου στις 2 εβδομάδες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3/4 κούπας χλιαρό νερό
  2. 4 φακελάκια μαγιά
  3. 1600 γρ. αλεύρι
  4. 300 γρ. βούτυρο
  5. 550 γρ. ζάχαρη
  6. 500 ml γάλα
  7. 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  8. 1 κουταλάκι σούπας μαχλέπι κοπανισμένο
  9. 2 κουταλάκια σούπας ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε 130 γρ. αλεύρι. Αφήνετε σκεπασμένη τη μαγιά σε σβηστό φούρνο για 30 λεπτά.

  2. 2

    Βάζετε σε μια λεκάνη πλαστική το υπόλοιπο αλεύρι και ανοίγετε μια τρύπα στη μέση.

  3. 3

    Ζεσταίνετε το γάλα, το κατεβάζετε απο τη φωτιά και διαλύετε σε αυτό ολα τα μυρωδικά, το αλάτι και τα 300 γρ. ζάχαρη.

  4. 4

    Ρίχνετε το γάλα στη λεκάνη και ανακατεύετε.

  5. 5

    Λίωνετε το βούτυρο.

  6. 6

    Χτυπάτε τα αυγά με τα 250 γρ. ζάχαρη και τα προσθέτετε στο χυλό.

  7. 7

    Παίρνετε λίγο λίγο από το ζεστό βούτυρο και ρίχνετε πάνω στη ζύμη. Διπλώνετε πολλές φορές χωρίς να ζυμώσετε πολύ τη ζύμη, ώσπου να τελειώσει το βουτυρο.

  8. 8

    Σκεπάζετε με πετσετούλα και μια κουβερτούλα από πάνω, και αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.

  9. 9

    Χωρίς να ζυμώσετε πολυ τη ζύμη τη χωρίζετε και τη πλάθετε σε σχέδια.

  10. 10

    Αφήνετε πάλι σκεπασμένα τα τσουρέκια σκεπασμένα για μισή ώρα.

  11. 11

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και όταν είναι η ώρα να βάλετε τα τσουρέκια κατεβάζετε στους 170 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

caroline
caroline @cook_8456838
Αν και έφιταξα τσουρέκια, θέλω να δοκιμάσω και αυτή τη συνταγή για να διαλέξω την καλύτερη. Έχω όμως κάποιες απορίες. Τί βούτυρο βάζεις? Βιτάμ, φρέσκο ή και απ\'τα δύο και σε τι αναλογία? Και κάτι ακόμα, τα ψήνεις στον αέρα ή στις αντιστάσεις?

Από

Ismini
Ismini @IsminiUK
στις
Plymouth-UK/Χαλκιδα-Ελλαδιτσα,