Τσουρεκο-κούλουρα
Φανταστικά τσουρεκάκια που γίνονται απίστευτα γρήγορα !!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Προς την Νίκη".Αν θέλετε μπορείτε να τα γεμίσετε με μερέντα ή μαρμελάδα....
Υλικά
-
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
-
2 κουταλάκια γλυκού αμμωνία
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 φακελάκι μαχλέπι σκόνη
-
1 φακελάκι κακουλέ σκόνη
-
1/2 κουταλάκι ξηρή μαγιά
-
5 αυγά
-
2 γιαούρτια των 200γρ
-
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο (αρχικά βάζουμε το μισό ποτήρι λάδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά - το άλλο μισό το προσθέτουμε στην διάρκεια του ζυμώματος)
-
ξύσμα και χυμός ενός πορτοκαλιού
-
2 πακέτα αλεύρι Robin Hood (περίπου χρησιμοποιούμε 1600γρ από το αλεύρι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την ζάχαρη, την αμμωνία, το μπέικεν, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τα 5 αυγά (κρατάμε έναν κρόκο για το άλειμμα), το μαχλέπι, το κακουλέ, τα 2 γιαούρτια και το μισό ποτήρι λάδι μέσα σε μια λεκάνη. Με το μίξερ τα χτυπάμε όλα μαζί.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το υπόλοιπο λάδι ώσπου η ζύμη μας να γίνει κανονική.
-
3
Αφήνουμε την ζύμη 20' να ξεκουραστεί.
-
4
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε - συνήθως πλεξούδες ατομικές.
-
5
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τσουρεκάκια μας.
-
6
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (11)