Τσούρος (Ισπανικοί Λουκουμάδες)
Νόστιμοι, διαφορετικοί λουκουμάδες, που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Ισπανού σεφ Cesar Cruz.
Υλικά
-
1 3/4 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
-
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
-
1 φλυτζ. νερό
-
1 αυγό χτυπημένο
-
ζάχαρη και κανέλα για το γαρνίρισμα
-
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη σ΄ένα βαθύ πιάτο.
-
2
Ζεσταίνουμε το νερό μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και το χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει σφιχτός χυλός σαν ζύμη. Τον αποσύρουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
-
3
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό και ανακατεύουμε.
-
4
Βάζουμε τον χυλό σε μια σακούλα κορνέ με απλό στόμιο 1 εκ. Βγάζουμε από το κορνέ μπαστουνάκια σχήματος "S" και τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
-
5
Ρίχνουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα μπαστουνάκια για 2 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
-
6
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και κατόπιν τα πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
-
7
Σερβίρονται ζεστά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)