MariaLuna
MariaLuna @cook_8453374
Athens,

Κλασσική συνταγή τζατζίκι, που όμως δεν αφήνει άσχημη μυρωδιά στο στόμα!

Recipe by MariaLuna

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 Minutes
  1. 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
  2. 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  3. 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  4. 1 κ.σ. ξύδι
  5. 1 μεγάλο αγγούρι
  6. 3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.

  2. 2

    Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.

  4. 4

    Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.

  5. 5

    Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.

  6. 6

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  7. 7

    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.

Αντιδράσεις

Από

MariaLuna
MariaLuna @cook_8453374
στις
Athens,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα