Τζατζίκι

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κλασσικό και αγαπημένο συνοδευτικό.

Τζατζίκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γιαούρτι σακούλας ή ανθότυρο
  • 1 αγγούρι φρέσκο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 40-60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι άσπρο
  • 1 κ.γ. ούζο
  • 1 κ.σ. φρέσκα αρώματα όπως: μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σαλάτες / Ντιπ
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Περιέχει: Σκόρδο , Γιαούρτι
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα και τους σπόρους, το κόβετε σε μικρούς κύβους ή σε λωρίδες (ή και στον τρίφτη), το αλατίζετε και το αφήνετε στο αλάτι για 15'.
  2. Το στραγγίζετε και το στίβετε.
  3. Ρίχνετε σε σαλατιέρα το γιαούρτι, το πιπέρι και τα αρώματα ψιλοκομμένα, το λάδι, το σκόρδο πολτοποιημένο και το αγγούρι και τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Με 1-2 σκελίδες σκόρδο γίνεται βεβαίως ελαφρύ το τζατζικάκι μας. Προσθέστε όσο ακόμα θέλετε ανάλογα με το πόσο δυνατό σας αρέσει να είναι.

Σχετικές συνταγές

Τζατζίκι Original Τζατζίκι Original
       
       
(85)
Σκορδάτη η γιορτινή Σκορδάτη η γιορτινή
       
       
(1)
Τζατζίκι 2 Τζατζίκι 2
       
       
(4)
Σαλάτα γιαουρτιού Σαλάτα γιαουρτιού
       
       
(1)
Τζατζίκι με καρότο Τζατζίκι με καρότο
       
       
(9)
Τζατζίκι μπόμπα.... Τζατζίκι μπόμπα....
       
       
(6)
Τζατζίκι 3 Τζατζίκι 3
       
       
(1)
Τζατζίκι σπέσιαλ Τζατζίκι σπέσιαλ
       
       
(9)
Ταρατόρι Ταρατόρι
       
       
(2)
Ταρατόρι 2 Ταρατόρι 2
       
       
(1)
Σως Τζατζίκι Σως Τζατζίκι
       
       
(3)
Σαλάτα σαν τζατζίκι Σαλάτα σαν τζατζίκι
       
       
(1)
Τζατζίκι με δυόσμο Τζατζίκι με δυόσμο
       
       
(8)

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από kid X, 13-5-08  
    ούζο στο τζατζίκι?
    #
    Σχόλιο από Φώφη, 13-5-08  
    Ούζο στο τζατζίκι;Δεν το έχω ξανακούσει για να μαι ειλικρινής, αλλά και δεν αμφιβάλω ότι θα του δίνει ωραία γεύση.Εγώ πάλι από αρωματικά βάζω μόνο άνηθο, και το αγγουράκι το κόβω στον τρίφτη.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-08  
    ή τρως ή δεν τρώς!!! κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειάζεται πολύ περισσότερο σκόρδο
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-5-08  
    Συμφωνώ απόλυτα με την Χαρούλα.Τζατζίκι χωρίς σκόρδο = κοκκινιστό χωρίς ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 16-12-08  
    για πιο νοστιμο τζατζικι παντα μεσα τριβω ενα αγγουρακι τουρσι δοκιμαστε-το και παντα στο τζατζικι βαζουμε λιγο ξυδι ουζο δεν το εχω ακουσει ξανα μπορει να γινετε καλο δεν ξερω

    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΤΑΛΑ, 14-4-09  
    Ειναι καταπληκτικο με το ουζο.Του δινει μια αισθηση φρεσκαδας.Εγω το κανω με γλυκανισο σε σκονη και αντι για αγγουρι βαζω τριμμενο κολοκυθακι απ'το χοντρο μερος του τριφτη.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-5-09  
    Συμφωνω με την kiriakh58.Eτσι το φτιαχνω κι εγω.Αψογο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Duende, 7-9-10  
    καταρχάς καλημέρα! ευχαριστώ για την συνταγή! Ήταν πολύ ωραία μόνο που δεν έβαλα το ούζο λόγω του οτί εδώ που είμαι δεν υπάρχειδυστυχώς! Επίσης δεν μπόρεσα να βρώ γιαούρτι καλό,ήταν πολύ νερουλό όχι όπως αυτό της σακκούλας που έχουμε στην Ελλάδα! Πρέπει όμως να σου αναφέρω οτί βρίσκομαι στο νησί της Μοζαμβίκης στην Νότια Αφρική για φιλανθρωπικούς λόγους και το πρόσφερα σε Μοτζαμπικάνους φίλους! Με ρωτάγανε για την συνταγή! Λές να αρχίσουμε να βλέπουμε τους Αφρικάνους να τρώνε ελληνικό τζατζικάκι? Ήταν πολύ ωραίο ευχαριστούμε πολύ, χρειαζόμαστε ιδέες για λίγο διαφορετικές γεύσεις εδώ! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο το απολαύσαμε ειδικά εγώ!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-9-10  
    Σουξέ το τζατζίκι στη Νότιο Αφρική! Τέλειο!
    Νομίζω πάντως πως μπορείς να στραγγίξεις λίγο το γιαούρτι αν το βάλεις σε ένα τούλι και το αφήσεις για λίγο, ώστε να μην είναι τόσο νερουλό (αν το φτιάξεις ξανά στους Μοζαμπικανούς φίλους μας :) )
    Άντε και σε ταραμοσαλάτα μετά!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ η προσθήκη του ούζου!!!
    Δεν έβαλα μαιντανό μονάχα.
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 20-1-12  
    παρα πολυ καλο!εγω προσθετω κ λιγο ξυδι!
    #
    Σχόλιο από giannis-serres, 19-3-12  
    koli i syntagi alla to anthotyro pos to malakonoume? ego to patisa me to pirouni....
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-3-12  
    To πιρούνι είναι μια καλή λύση. Μπορείς να το βάλεις και στο μούλτι.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-3-12  
    Κι εγω χωρις το ουζο το φτιαχνω ωραιο ειναι το τζατζικι
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Αν και ξένιζε στην αρχή το ούζο τελικά άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Betty Revelioti, 3-2-14  
    #
    Σχόλιο από somi085, 27-3-14  
    #
    Σχόλιο από aleka27, 28-12-14  
    παρέλειψα το ούζο...ωραίο ήταν..
    #
    Σχόλιο από Harley, 25-1-15  
    Πάρα πολύ καλό !!!! Έβαλα 5 σκελίδες σκόρδο και πρόσθεσα ξύδι ,δεν έβαλα ούζο αλλά θέλω να το δοκιμάσω την επόμενη φορά για να δω πως είναι.

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από kid X, 13-5-08  
    ούζο στο τζατζίκι?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-08  
    ή τρως ή δεν τρώς!!! κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειάζεται πολύ περισσότερο σκόρδο
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-5-08  
    Συμφωνώ απόλυτα με την Χαρούλα.Τζατζίκι χωρίς σκόρδο = κοκκινιστό χωρίς ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-5-09  
    Συμφωνω με την kiriakh58.Eτσι το φτιαχνω κι εγω.Αψογο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Duende, 7-9-10  
    καταρχάς καλημέρα! ευχαριστώ για την συνταγή! Ήταν πολύ ωραία μόνο που δεν έβαλα το ούζο λόγω του οτί εδώ που είμαι δεν υπάρχειδυστυχώς! Επίσης δεν μπόρεσα να βρώ γιαούρτι καλό,ήταν πολύ νερουλό όχι όπως αυτό της σακκούλας που έχουμε στην Ελλάδα! Πρέπει όμως να σου αναφέρω οτί βρίσκομαι στο νησί της Μοζαμβίκης στην Νότια Αφρική για φιλανθρωπικούς λόγους και το πρόσφερα σε Μοτζαμπικάνους φίλους! Με ρωτάγανε για την συνταγή! Λές να αρχίσουμε να βλέπουμε τους Αφρικάνους να τρώνε ελληνικό τζατζικάκι? Ήταν πολύ ωραίο ευχαριστούμε πολύ, χρειαζόμαστε ιδέες για λίγο διαφορετικές γεύσεις εδώ! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο το απολαύσαμε ειδικά εγώ!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-9-10  
    Σουξέ το τζατζίκι στη Νότιο Αφρική! Τέλειο!
    Νομίζω πάντως πως μπορείς να στραγγίξεις λίγο το γιαούρτι αν το βάλεις σε ένα τούλι και το αφήσεις για λίγο, ώστε να μην είναι τόσο νερουλό (αν το φτιάξεις ξανά στους Μοζαμπικανούς φίλους μας :) )
    Άντε και σε ταραμοσαλάτα μετά!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ η προσθήκη του ούζου!!!
    Δεν έβαλα μαιντανό μονάχα.
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 20-1-12  
    παρα πολυ καλο!εγω προσθετω κ λιγο ξυδι!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-3-12  
    Κι εγω χωρις το ουζο το φτιαχνω ωραιο ειναι το τζατζικι
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Αν και ξένιζε στην αρχή το ούζο τελικά άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Betty Revelioti, 3-2-14  
    #
    Σχόλιο από somi085, 27-3-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από giannis-serres, 19-3-12  
    koli i syntagi alla to anthotyro pos to malakonoume? ego to patisa me to pirouni....
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-3-12  
    To πιρούνι είναι μια καλή λύση. Μπορείς να το βάλεις και στο μούλτι.

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Φώφη, 13-5-08  
    Ούζο στο τζατζίκι;Δεν το έχω ξανακούσει για να μαι ειλικρινής, αλλά και δεν αμφιβάλω ότι θα του δίνει ωραία γεύση.Εγώ πάλι από αρωματικά βάζω μόνο άνηθο, και το αγγουράκι το κόβω στον τρίφτη.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 16-12-08  
    για πιο νοστιμο τζατζικι παντα μεσα τριβω ενα αγγουρακι τουρσι δοκιμαστε-το και παντα στο τζατζικι βαζουμε λιγο ξυδι ουζο δεν το εχω ακουσει ξανα μπορει να γινετε καλο δεν ξερω

    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΤΑΛΑ, 14-4-09  
    Ειναι καταπληκτικο με το ουζο.Του δινει μια αισθηση φρεσκαδας.Εγω το κανω με γλυκανισο σε σκονη και αντι για αγγουρι βαζω τριμμενο κολοκυθακι απ'το χοντρο μερος του τριφτη.
    #
    Σχόλιο από aleka27, 28-12-14  
    παρέλειψα το ούζο...ωραίο ήταν..
    #
    Σχόλιο από Harley, 25-1-15  
    Πάρα πολύ καλό !!!! Έβαλα 5 σκελίδες σκόρδο και πρόσθεσα ξύδι ,δεν έβαλα ούζο αλλά θέλω να το δοκιμάσω την επόμενη φορά για να δω πως είναι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μια μέρα στη θάλασσα: τι τρώμε;;;
    Οι διακοπές (και για φέτος το καλοκαίρι) αποτελ...
    Απώλεια βάρους μετά το καλοκαίρι
    Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχολ...
    Συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι
    Καθώς οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες βρίσκ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Σωστή διατροφή στις καλοκαιρινές διακοπές
    Διακοπές σημαίνει χαλάρωση, ξεκούραση, αλλαγή παρα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Θέλω να δοκιμάσω!
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της missmarinaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της Damianos Kal
    Σαλάτες / Ντιπ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Τσικνοπέμπτη
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της xontros skeletos
    Τo τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Harley