Τζατζίκι
Κλασσικό και αγαπημένο συνοδευτικό.
Θα πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Με 2 σκελίδες σκόρδο γίνεται βεβαίως ελαφρύ το τζατζικάκι μας, ιδανικό για τουρίστες! Προσθέστε όσο ακόμα θέλετε ανάλογα με το πόσο δυνατό σας αρέσει να είναι. Η θεία από πάνω βάζει 5 σκελίδες και είναι τούρμπο!
Υλικά
-
500 γρ. γιαούρτι σακούλας ή ανθότυρο
-
1 αγγούρι φρέσκο
-
2-5 σκελίδες σκόρδο
-
40-60 γρ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι άσπρο
-
1 κ.γ. ούζο (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. φρέσκα αρώματα όπωςμαϊντανό, άνηθο, δυόσμο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα και τους σπόρους, το κόβετε σε μικρούς κύβους ή σε λωρίδες (ή και στον τρίφτη), το αλατίζετε και το αφήνετε στο αλάτι για 15'.
-
2
Το στραγγίζετε και το στίβετε.
-
3
Ρίχνετε σε σαλατιέρα το γιαούρτι, το πιπέρι και τα αρώματα ψιλοκομμένα, το λάδι, το σκόρδο πολτοποιημένο και το αγγούρι και τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά.
Σχόλια (17)