Τζεζεριέ Γλυκές μπάλες καρότου
Ένα σχετικά εύκολο και δροσερό γλυκό, από καρότα, βρώμη ή μπισκότα και ξηρούς καρπούς.
Recipe by Theogr
Υλικά
-
2 μεγάλα καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
-
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
-
1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς ΑΝΑΛΑΤΟΥΣ (μίγμα από αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια αλεσμένα στο μούλτι)
-
3/4 φλ. ζάχαρη
-
3/4 φλ. νερό
-
Τρίμμα καρύδας για να τα τυλίξεις.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη
-
2
Βράζουμε το τριμμένο καρότο με τη ζάχαρη και το νερό.
-
3
Αλέθουμε στο μούλτι ξηρούς καρπούς, όσο ψιλά μας αρέσει.
-
4
Βγάζουμε από τη φωτιά το σιροπιασμένο μίγμα και μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς
-
5
Και τη βρώμη και τα ενσωματώνουμε με σπάτουλα η με το χέρι.
-
6
Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τριμμένη καρύδα.
-
7
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν, περίπου καμιά ώρα.
Σχόλια (10)