κύρια φωτογραφία συνταγής Τζιγεροσαρμάδες από τη Μακεδονία
sirilo
sirilo @sirilo6946840898
Θεσσαλονικη,Ελλαδα

Ειναι ενα πιατο για τους μερακληδες, σηκωνει καλο κρασακι, αλλα μπορουμε να το θεωρησουμε και για κυριως πιατο. Το συνηθιζουμε σε μια γιορτη, πασχα, χριστουγεννα κ.λ.π

Λίγα μυστικά ακόμα

Ψηνουμε σε σιγανο φουρνο γιατι πρεπει να λιωσει το λιπος απο τις σκεπες. Κατα διαστηματα πεταμε απο το ταψι το λιπος που εχει βγαλει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 ατομα
  1. 2 Συκωταριες αρνισιες
  2. σκεπη απο 2 αρνια (μπολι ή πανα)
  3. 3 αυγα (μεσα)
  4. 1 αυγο μονο ο κροκος (για το αλειμα)
  5. 2 ματσακια φρεσκα κρεμμυδακια
  6. 1 κρεμμυδι ξερο μετριο
  7. 1 κουπα ρυζι καρολινα
  8. αλατι-πιπερι
  9. ανιθο
  10. λιγο λαδι για το σωταρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματιζουμε τις συκωταριες και τις ψιλοκοβουμε σε μεγεθος φουντουκιου.

  2. 2

    Σωταρουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδακια και το ξερο κρεμμυδι με το λαδι.

  3. 3

    Ριχνουμε και τις συκωταριες τα σωταρουμε μαζι, ριχνουμε το ρυζι, τον ανιθο, αλατι, πιπερι και οταν σωταριστουν καλα ολα μαζι τραβαμε απο τη φωτια και ριχνουμε τα 3 αυγα, ελαφρως κτυπημενα, και ανακατευουμε καλα.

  4. 4

    Γεμιζουμε τις σκεπες (αφου τις εχουμε κοψει σε μεγεθος χαρτομαντηλου) με το μειγμα και τις κλεινουμε ενωνοντας τις ακρες.

  5. 5

    Τα βαζουμε σ'ενα ταψι (οχι λαδωμενο) με τις ακρες προς τα κατω.

  6. 6

    Αφου αλειψουμε τους τζιγεροσαρμαδες με τον κροκο αυγου τα βαζουμε στο φουρνο μεχρι να ροδοκοκκινισουν σε σιγανο φουρνο στους 100 βαθμους περιπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Στέφη
Στέφη @cook_8450465
Υπέροχο φαγητό!! Το κάνω κάθε Πάσχα!! Οταν το κάνω,ανοίγω την κομμένη σκέπη και την απλώνω σε ένα μικρό μπολάκι,και εκεί μέσα μετά τοποθετώ την γέμιση.Το κλείνω κανονικά και γυρίζω τον τζιγεροσαρμά στο ταψί από το μπολ! Ετσι κρατάει ένα πολύ ωραίο στρογγυλό σχήμα!

Από

sirilo
sirilo @sirilo6946840898
στις
Θεσσαλονικη,Ελλαδα
Ειμαι μια μητερα 3 παιδιων,που μενω θεσσαλονικη,τωρα τα τελευταια δυο χρονια δεν εργαζομαι(εργαζομουν ως πωλητρια σε ζαχαροπλαστειο)και ασχολουμε με την οικογενεια μου.Βρισκω παντα την δικαιολογια να βρισκομαι στην κουζινα μου,οταν δεν βρισκομαι εκει μεσα παιζω πολυ ταβλι,και μου αρεσει πολυ να ψαχνω στο ιντερνετ οτι μπορει κανεις να φανταστει.Μου αρεσουν πολυ τα ταξιδια,και γι'αυτο ψαχνω για διαφορα μερη που θελω να παω(στην ελλαδιτσα μας μονο,εννοηται)και ετοιμαζω το προγραμα για τις επομενες διακοπες,ναμαι θελω παντα ετοιμη,και να μην ψαχνω τελευταια στιγμη.Ειμαι πολυ οργανομενο ατομο,σαν Ταυρος(ζωδιο)που ειμαι.Δενομαι πολυ με πραγματα,με ζωακια και με τους ανθρωπους που θα γνωρισω(κακο αυτο)αλλα ειμαι πολυ συναισθηματικο ατομο.
Δες περισσότερα