Anthi Papalexandrou
Anthi Papalexandrou @cook_8452074
Κομοτηνή,

Ένα νοστιμότατο φαγητό που το τρώμε στη Θράκη το Πάσχα. Συνοδεύεται με λευκό κρασί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 συκωταριά αρνίσια
  2. 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  3. 2 σκέπες αρνίσιες
  4. 1 ματσάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  6. 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  7. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  8. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  9. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  10. αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τη συκωταριά με κρύο νερό.

  2. 2

    Τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τη σκεπάζει, τη βράζουμε δέκα λεπτά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη στραγγίζουμε και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια.

  3. 3

    Έπειτα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι να μαραθεί και μετά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

  4. 4

    Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά, τη σωτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε το ρύζι, το σοτάρουμε κι αυτό ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό για να φουσκώσει λίγο το ρυζάκι και τέλος προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.

  5. 5

    Το αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε μέσα ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο για να μη σκορπίσει το ρύζι.

  6. 6

    Πλένουμε καλά τη σκέπη με χλιαρό νερό και ξύδι και μετά την ξεπλένουμε με κρύο νερό.

  7. 7

    Γεμίζουμε τα κομμάτια της σκέπης με το μίγμα των συκωτιών, σχηματίζοντας στρογγυλούς τζιγεροσαρμάδες.

  8. 8

    Τοποθετούμε τη σκέπη σε ένα μπολάκι, γεμίζουμε με το μίγμα και κλείνουμε σταυρωτά.

  9. 9

     Από πάνω αλείφουμε τους τζιγεροσαρμαδες με ένα χτυπημένο αυγό και λίγη πάπρικα (προεραιτικά).

  10. 10

     Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  11. 11

Σχόλια (17)

gerasimos kvl
gerasimos kvl @BMWs1000RR
Την έφτιαξα και βγήκε σούπερ.
Μικροαλλαγή έγινε μόνο στον ενιαίο τζιγεροσαρμά και όχι ατομικά
Εμπειρία από μια εξαιρετική Καβαλιώτισα μαγείρισσα....

Από

Anthi Papalexandrou
Anthi Papalexandrou @cook_8452074
στις
Κομοτηνή,