Βιβλίο Συνταγών: Συνταγές του χρήστη ggr

Κυρίως πιάτο

Agnolotti σε κρέμα γάλακτος

Προστέθηκε από ggr, 23.11.09
5
       
       
(4)

Στριμωγμένος στη τελευταία σειρά καθισμάτων, στο αεροπλάνο της Austrian airlines, με πλάτη στον τοίχο της τουαλέτας και δίπλα μου το ….. θηλυκό αντίγραφο του Αρτέμη Μάτσα, το πιάτο που μας σερβίρισαν στα 30.000 πόδια θα ήταν, ούτως ή άλλως, μία διέξοδος, μία ευχάριστη νότα. Τα γεμιστά ζυμαρικά, με συνοδεία ενός αναψυκτικού, ήταν κάτι πε...


Cassoulet. Το ραγού με τη λαμπρή συνοδεία: Φασόλια

Προστέθηκε από ggr, 26.10.14

Στα μισά του δρόμου ανάμεσα στη Τουλούζη (Toulouse) και το Καρκασόν (Carcassonne), περίπου μία ώρα απόσταση από τη θάλασσα, τη “δική μας” Μεσόγειο, αλλά και από τα Πυρηναία, στις παρυφές της περιοχής Aude Pays Cathare, μπορείτε να ανακαλύψετε το Castelnaudary, την "παγκόσμια πρωτεύουσα του cassoulet" !!! Ακολουθεί μία υπέροχη συντα...


Ćevapčići. Σουτζουκάκια τύπου:“Εδώ είναι Βαλκάνια”

Προστέθηκε από ggr, 28.01.15
5
       
       
(1)

Θεωρούνται εθνικό πιάτο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αλλά είναι πολύ συνηθισμένο και στην Κροατία. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές “ćevapčići” (η λέξη “ćevap” προέρχεται από την περσική (αλλά και τουρκική στη συνέχεια) λέξη “kebab” και η υποκοριστική κατάληξη “-čići” δηλώνει “μικρά κεμπάπ”), βολτάροντας σε διάφορες βαλκανικές χώρες μπορεί να δο...


Côte d'Ivoire Burger. Το Burger της Ακτής Ελεφαντοστού

Προστέθηκε από ggr, 16.06.14

Το φαγητό της Ακτής του Ελεφαντοστού έχει πολλά από τα στοιχεία που βρίσκουμε και στις κουζίνες άλλων αφρικανικών χωρών. Ίσως η κουζίνα της Côte d'Ivoire να έχει μεγαλύτερη ποικιλία υλικών (άρα και φαγητών) και γεύσεων από εκείνες των γειτόνων της. Η συνταγή που ακολουθεί είναι συνταγή για ένα πολύ νόστιμο burger από κιμά κοτόπουλο...


Fettuccine Alfredo. Ένα πιάτο “To Die For”

Προστέθηκε από ggr, 10.04.12
4
       
       
(1)

Η σαλτσούλα που συνοδεύει αυτό το πιάτο, γνωστή και σαν “τριπλό βούτυρο”, βασίζεται σε υλικά απλά, που πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και πολύ καλής ποιότητας και που... μπα, τίποτα άλλο. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή, ελαφριά παραλλαγμένη από την παραδοσιακή (με την προσθήκη και κρέμας γάλακτος), που όμως θα σας κάνει να “επιστρέψετε” ...


Fusilli με... καπνιστή γεύση

Προστέθηκε από ggr, 28.07.11
5
       
       
(1)

Άλλο ένα καλοκαιρινό πιάτο ζυμαρικών. Γρήγορο και πανεύκολο και ταυτόχρονα με μία ξεχωριστή, σχεδόν καπνιστή γεύση


Gratin μπρόκολου, πατάτας και κουνουπιδιού

Προστέθηκε από ggr, 14.02.14
5
       
       
(2)

Μία ξεχωριστή ημέρα σαν κι’ αυτήν, πάει κανείς σε “εγγυημένες” συνταγές, με πλούσια, εντυπωσιακά, αφροδισιακά ενίοτε, υλικά. Στόχος; Να εντυπωσιάσουμε τον/την Βαλεντίνο/-α μας. Ή, σφίγγουμε τα δόντια μας και, για χάρη τους, επειδή αρέσει σε εκείνους ή επειδή τους κάνει καλό, μετατρέπουμε απλά υλικά, υλικά που δεν μας λένε τίποτα, σε ένα ...


HAMBAGU. Ένα Burger από την Ιαπωνία

Προστέθηκε από ggr, 16.06.14

Hambāgu (στα ιαπωνικά: ハンバーグ) είναι ίσως το πιο δημοφιλές ορεκτικό σε ένα γρήγορο, νεανικό γεύμα στην Ιαπωνία. Hambāgu είναι μία γλωσσική μετεγγραφή στα ιαπωνικά του αντίστοιχου αμερικάνικου όρου Hamburger. Πληροφορίες ότι εμπνευστής αυτού του burger ήταν κάποιος ονόματι Katapino Hambourgeraki, ελέγχονται ως προς την ορθότητά τ...


Hamburquesas colombianas. Το Burger της Κολομβίας

Προστέθηκε από ggr, 16.06.14

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στο χώρο της μαγειρικής είναι το πώς οι κουζίνες διαφορετικών χωρών προσαρμόζουν ένα φαγητό στις συνήθειες, τις παραδόσεις και τα υλικά της χώρας τους. Και τα burgers είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς, με ίδια τα βασικά υλικά (κιμάς, ψωμάκια), αλλά με διαφορετικά καρυκεύματα και σάλτσες...


<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 Επόμενο > Τέλος >>