Vanille Kipferl
Τα διάσημα σε Αυστρία και Γερμανία χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποφλοιωμένα αμύγδαλα αντί φουντούκια.
Υλικά
-
280 γρ. μαργαρίνη
-
140 γρ. ζάχαρη
-
400 γρ. αλεύρι
-
125 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
-
3 βανίλιες
-
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μίξερ χτυπάω τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα φουντούκια και τις 2 βανίλιες.
-
2
Προσθέτω το αλεύρι μέχρι να γίνει ενιαίο μίγμα.
-
3
Πλάθω τα μισοφέγγαρα και τα στρώνω σε λαδόκολλα.
-
4
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για περίπου 15 λεπτά.
-
5
Όσο είναι ζεστά, πασπαλίζω με το μίγμα της άχνης και της 1 βανίλιας.
Σχόλια (18)