Vegan choco-pancake
Για πρωϊνές, μεσημεριανές, απογευματινές λιγούρες χωρίς τύψεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρειαστεί βάζουμε ελάχιστο λαδάκι για το τηγάνισμα (εξαρτάται από το σκεύος, εμένα δε χρειάζεται) και φροντίζουμε ΠΑΝΤΑ να είναι καθαρό πριν βάλουμε δεύτερη δόση (ένα βρεγμένο πανάκι δουλεύει).Γαρνίρουμε με vegan μερέντα/ταχίνι/μαρμελάδα/σιρόπι αγαύης/φρούτα/μπανάνα ή τίποτα! Καλή όρεξη!!! (δική μου βερσιόν για fat free τηγανίτες!)Να ελέγξετε τη ρευστότητα του χυλού, εξαρτάται ακόμα και από το κακάο που βάζετε!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε τα στερεά και κατόπιν προσθέτουμε τη μπανάνα και το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά να γίνει ένας ημίρευστος χυλός (για τηγανίτες).
-
2
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και αφήνουμε να "σταθεί" το μείγμα μέχρι να κάψει καλά το τηγάνι.
-
3
Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος στο τηγάνι, απλώνοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού για να πάρει κυκλικό σχήμα.
-
4
Περιμένουμε μέχρι να ψηθεί από τη μία πλευρά (θα βγάλει κάτι σαν φουσκαλίτσες και θα ξεκολλάει αν κουνήσουμε το αντικολλητικό) και γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη.
Σχόλια (6)