Velocino (Βελοτσίνο)

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
aurea
aurea @cook_8477637
,Ελλάδα

Είναι αργά το βράδυ και θέλω να φάω κάτι γλυκό. Δεν θέλω να βγω έξω, ούτε να παραγγείλω και ψάχνω... έμπνευση ή κάποιο εύκολο γλυκό στις συνταγές της παρέας. Έχω διαβάσει άπειρες συνταγές, αλλά για τη μία δεν έχω τα υλικά, η άλλη δεν μου αρέσει και έχω αρχίσει να συμφιλιώνομαι με την ιδέα πως απόψε δεν θα φάω γλυκό. Ώσπου θυμάμαι ότι έχω μπισκότα για tiramisù και κακάοθα φτιάξω σοκολατένιο γλυκό! Θα φάω όσο χρειάζεται για ικανοποιήσω τη δίψα μου για γλυκό και με τα υπόλοιπα θα κεράσω τους γονείς μου που θα τους επισκεφθώ. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Το ονόμασα velocino (βελοτσίνο) από την ιταλική λέξη veloce που σημαίνει γρήγορος και την κατάληξη -ino που δηλώνει κάτι μικρό, όπως αυτό το γλυκάκι.)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφού τα έφτιαξα, σκέφτηκα πως θα ταίριαζε αν έβαλα λίγο λικέρ στο μείγμα και είπα να το δοκιμάσω την επόμενη φορά. Αλλά τελικά, με ένα κουταλάκι έριξα λίγες σταγόνες πάνω στα γλυκάκια. Επιπλέον σκοπεύω να δοκιμάσω και με espresso αντί για γάλα, όπως φτιάχνουμε το tiramisù. Επειδή προσέχω τη διατροφή μου και αυτά τα μπισκότα έχουν αρκετή ζάχαρη, προσπάθησα να περιορίσω την "ζημιά" χρησιμοποιώντας βιολογικό κακάο και βρώμη και γάλα με λίγα λιπαρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. 1 πακέτο μπισκότα για tiramisù 200 gr.
  2. περίπου 50 ml γάλα
  3. 2 κουταλιές της σούπας κακάο 
  4. 2 κουταλιές της σούπας βρώμη περίπου (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Αυτά που χρησιμοποίησα ήταν σε σακουλάκια, οπότε χτύπησα με τα χέρια μου τα σακουλάκια, τα μπισκότα θρυμματίστηκαν, τα άνοιξα και τα έριξα στο μπολ.

  2. 2

    Προσθέτουμε το γάλα. Εγώ έριξα με το μάτι, και υπολογίζω ότι ήταν περίπου 50 ml. Επειδή αυτά τα μπισκότα απορροφούν αμέσως τα υγρά και μαλακώνουν, ίσως χρειαστεί να ρίξετε λιγότερο γάλα, γι'αυτό σας προτείνω να το βάλετε λίγο λίγο.

  3. 3

    Έπειτα προσθέτουμε το κακάο. Και αυτό το έβαλα "με το μάτι" αλλά υπολογίζω ότι ήταν περίπου 2 κουταλιές της σούπας. Αν θέλετε ρίχνετε περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με τα γούστα σας.

  4. 4

    Στο τέλος προσθέτουμε την βρώμη, αλλά νομίζω ότι και χωρίς αυτήν βγαίνουν νόστιμα, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.

  5. 5

    Τα ανακατεύουμε, με το χέρι, και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Η ζύμη κολλάει, αλλά μπορείτε να κόψετε μικρά κομματάκια και να σχηματίσετε μπαλάκια με τα χέρια σας.

  6. 6

    Μπορούμε να τα φάμε αμέσως, αλλά εγώ προτιμώ να τα βάλω στο ψυγείο για να γίνουν λίγο πιο σφιχτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

aurea
aurea @cook_8477637
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα