Whoopies
Αυτή την συνταγούλα την είδα πριν δυο χρόνια στην Ντίνα Νικολάου...Πρόκειται για κεικομπισκότα θα τα έλεγα εγώ αλλα η συνταγή τα λέει whoopies (γούπις) Γιαμ γιαμ γιαμ!!! Η όψη τους θυμίζει κοκ ή σάντουιτς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε περίπτωση που δεν έχετε κορνέ, με ένα κουτάλι της σουπας θα βάζετε 2 κουταλιες της σουπας την μία δίπλα στην άλλη για να φτιάξετε ένα μπισκότο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΟΥΝ Η ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ Η΄ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο στο μιξερ μέχρι να ασπρίσει-αφρατέψει.
-
2
Ρίχνουμε μετά την ζάχαρη, αυγο, γάλα, σοδα, μπέικιν, αλάτι, βανίλια.
-
3
Τέλος καθώς συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. (το αλέυρι και το κακάο τα έχουμε κοσκινίσει μαζι και μετά τα βάζουμε στο μπωλ για να τα χτυπήσουμε με το μίξερ).
-
4
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
5
Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και τα βάζουμε με το κορνέ σε σχήμα μπάλίτσας-μπισκότα. και κάνουμε όσες χωράει το ταψί.
-
6
Πάνω σε λαδόκολα και στον φούρνο για 10-15 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
-
7
Αφού ψηθούν θα τα βγάλετε θα τα αφήσετε να κρυώσουν.
-
8
Τώρα ο τρόπος σερβιρίσματος είναι πολλαπλός παρακάτω θα σας παραθέσω μερικούς
-
9
Θα τα γεμίσετε με μερέντα και θα κλείσετε σαν το κόκ
-
10
Με μαρμελάδα ή
-
11
100γρ. κρέμα γάλακτος, 150 γρ. κουβερτούρα και 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, για να φτιάξετε μια κρέμα γκανάζ και να γεμίσετε.
-
12
Στην φωτογραφία μου έχω ένα μπισκότο και την γκαναζ.
-
13
Για το γέμισμα γενικότερα βαλτέ την φαντασία σας. Ρίχτε και άχνη απο πάνω βάλτε και γλάσο...
Σχόλια (5)