Χαλβάς Φαρσάλων
Ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου. Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
-
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
-
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
-
8 κ.σ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
-
2
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
-
3
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
-
4
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
-
5
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.
Σχόλια (226)