Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι
  2. 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
  3. 3 κουταλιές λάδι
  4. 2 κουταλάκια μπέικιν
  5. ξύσμα δύο λεμονιών
  6. 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
  7. 7 κουταλιές γάλα
  8. ΣΙΡΟΠΙ
  9. 1 φλυντζάνι ζάχαρη
  10. 2 φλυντζάνια νερό
  11. χυμό ενός λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.

  2. 2

    Προθερμένετε το φούρνο στους 160.

  3. 3

    Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22.

  4. 4

    Σε ένα μπώλ κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το γάλα και τα αμύγδαλα στο τέλος.

  5. 5

    Βάζετε το μίγμα στο ταψί και το ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.

  6. 6

    Μόλις βγάλετε τον χαλβά απο το φούρνο, τον τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και τον περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (22)

Πατατούφα
Πατατούφα @cook_8453956
Θα ήθελα να το φτιάξω.Φαίνεται ελαφρύ γλυκό ( καίτοι σιροπιαστό ).Τι σιμιγδάλι χρησιμοποιείς ψιλό ή χοντρό?Ευχαριστώ

Από

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
στις
Zoopigi