Χαλβάς με μέλι, αμύγδαλα και σταφίδες
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε σκέτο, με κανέλα, με σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό του κουταλιού (το γλυκό του κουταλιού του ταιριάζει πολύ).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
-
2
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξυλαράκι κανέλας, τα καρφάκια του γαρίφαλου, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια.
-
3
Όταν δέσει δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια του γαρίφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
-
4
Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.
Σχόλια (7)