κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς με μέλι, αμύγδαλα και σταφίδες
cioccolato
cioccolato @cook_8454397

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε σκέτο, με κανέλα, με σιρόπι σοκολάτας ή γλυκό του κουταλιού (το γλυκό του κουταλιού του ταιριάζει πολύ).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 2/3 κούπας ελαιόλαδο (5 κ.σ + 1 κ.γ)
  2. 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι
  3. 1 κούπα ζάχαρη
  4. 1/2 κούπα μέλι
  5. 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  6. 3 κούπες νερό
  7. 1 ξυλαράκι κανέλας
  8. 1 βανίλια
  9. 7 καρφάκια γαριφάλο
  10. Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  11. Σταφίδες
  12. Ασπρισμένα αμύγδαλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.

  2. 2

    Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι, το χυμό, το ξυλαράκι κανέλας, τα καρφάκια του γαρίφαλου, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια.

  3. 3

    Όταν δέσει δέσει το σιρόπι αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας και τα καρφάκια του γαρίφαλου και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.

  4. 4

    Τέλος, ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα μέχρι να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

princess7
princess7 @cook_8498803
απ΄όλες τις συνταγές που διάβασα για χαλβά νομίζω αυτή με ικανοποίησε περισσότερο.. θα επανέλθω για τα πιρουνάκια!

Από

cioccolato
cioccolato @cook_8454397
στις