κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς Με Μήλα
gerasimos
gerasimos @cook_8452157
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε, αντί μήλα, να χρησιμοποιήσουμε αχλάδια ή ξερά φρούτα, ή ακόμη να τον κάνουμε και σκέτο. Η συνταγή είναι της Νίκης Μερκούρη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 κόκκινα μήλα
  2. 1/2 ποτήρι λάδι
  3. 100 γρ φυτική μαργαρίνη
  4. 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  5. 3 ποτήρια ζάχαρη
  6. 4 ποτήρια νερό
  7. 1 ξύλο κανέλλας
  8. 5 γαριφαλάκια
  9. 1/2 φλιτζάνι σταφίδες σε κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε βαθιά και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τη μαργαρίνη και σωτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει ξανθό ανοικτό.

  2. 2

    Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, αποσύρουμε για λίγο, και τότε ρίχνουμε το νερό, τα μήλα σε μικρά κομματάκια, την κανέλλα, τα γαρίφαλα και τις σταφίδες.

  3. 3

    Αφήνουμε να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πιεί όλο το νερό.

  5. 5

    Σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε να στεγνώσει ο χαλβάς για 20 λεπτά.

  6. 6

    Τον βάζουμε σε φόρμα και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

  7. 7

    Ρίχνουμε σκόνη κανέλλας και σοκολάτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

dshmarina
dshmarina @cook_8464630
4 πηρουνακια για την πρωτοτυπια της συνταγης.Μου φανηκε λιγο περιεργη η εκτελεση της αλλα ειδα τελικα οτι ετσι πρεπει να γινει γιατι αν ακολουθησεις την καθιερομενη,ο χαλβας μπορει κ να σου καει.\nΔεν ειναι πολυ γλυκος παρ ολο που εβαλα 2 κ 1/2 καστανη ζαχαρη κ 1/2 μελι αλλα νομιζω οτι η ποσοτητα του λαδιου συνολικα ειναι λιγο υπερβολικη.Την αλλη φορα θα δοκιμασω μονο με τα 100 γρ φυτ μαργαρινη.\nΕβαλα τις σταφιδες σε τσερυ το οποιο κ εριξα κ μεσα στον χαλβα.Μου βρηκε πολυ ωραιο!

Από

gerasimos
gerasimos @cook_8452157
στις
,