Χαλβάς Με Μήλα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε, αντί μήλα, να χρησιμοποιήσουμε αχλάδια ή ξερά φρούτα, ή ακόμη να τον κάνουμε και σκέτο. Η συνταγή είναι της Νίκης Μερκούρη.
Υλικά
-
3 κόκκινα μήλα
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
100 γρ φυτική μαργαρίνη
-
2 ποτήρια σιμιγδάλι
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
-
1 ξύλο κανέλλας
-
5 γαριφαλάκια
-
1/2 φλιτζάνι σταφίδες σε κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βαθιά και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τη μαργαρίνη και σωτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει ξανθό ανοικτό.
-
2
Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη, αποσύρουμε για λίγο, και τότε ρίχνουμε το νερό, τα μήλα σε μικρά κομματάκια, την κανέλλα, τα γαρίφαλα και τις σταφίδες.
-
3
Αφήνουμε να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή.
-
4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πιεί όλο το νερό.
-
5
Σκεπάζουμε με πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε να στεγνώσει ο χαλβάς για 20 λεπτά.
-
6
Τον βάζουμε σε φόρμα και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
-
7
Ρίχνουμε σκόνη κανέλλας και σοκολάτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)