matina24
matina24 @cook_8468077
preveza,ELLADA

Δροσερός και αρωματικός για τους λάτρεις της σοκολάτας και του πορτοκαλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠροσοχήΔεν βράζουμε την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε με τη μαρίζ, πλαστική σπάτουλα, για να διατηρήσει τη γυαλάδα της η σοκολάτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεγάλο ταψί
  1. Για το χαλβά
  2. 1 λίτρο νερό
  3. 1 κιλό ζάχαρη
  4. 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  5. 2 μεγάλα πορτοκάλια
  6. 250 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε κύβους
  7. 1 βανίλια
  8. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  9. Για τη σοκολάτα
  10. 500 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
  11. 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα πολτοποιούμε μαζί με τη φλούδα τους.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον πολτό από τα πορτοκάλια και το βράζουμε για δέκα λεπτά.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, την κανέλα, την βανίλια και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

  4. 4

    Στρώνουμε το χαλβά σε ένα μεγάλο ταψί και τον στρώνουμε για να είναι ίσιος από πάνω.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά και την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το χαλβά.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Από

matina24
matina24 @cook_8468077
στις
preveza,ELLADA