Χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολάτα
Δροσερός και αρωματικός για τους λάτρεις της σοκολάτας και του πορτοκαλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠροσοχήΔεν βράζουμε την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε με τη μαρίζ, πλαστική σπάτουλα, για να διατηρήσει τη γυαλάδα της η σοκολάτα.
Υλικά
-
Για το χαλβά
-
1 λίτρο νερό
-
1 κιλό ζάχαρη
-
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
-
2 μεγάλα πορτοκάλια
-
250 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε κύβους
-
1 βανίλια
-
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
Για τη σοκολάτα
-
500 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομματάκια
-
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα πολτοποιούμε μαζί με τη φλούδα τους.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον πολτό από τα πορτοκάλια και το βράζουμε για δέκα λεπτά.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, την κανέλα, την βανίλια και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς, να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
-
4
Στρώνουμε το χαλβά σε ένα μεγάλο ταψί και τον στρώνουμε για να είναι ίσιος από πάνω.
-
5
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά και την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το χαλβά.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο.
Σχόλια (3)