Χαλβάς με σιμιγδάλι και βούτυρο
Υλικά
-
1 φλ. σιμιγδαλι ψιλό
-
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
-
1 φλ. βουτυρο
-
2 1/2 φλ. ζαχαρη
-
3 φλ. γαλα
-
2 φλ. νερο
-
1/2 φλ αμυγδαλοψυχα ασπρισμενη
-
3 ξυλακια κανελλα
-
1 φλουδα λεμονι
-
2-3 γαρυφαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοβετε τα αμυγδαλα σε στενομακρα λεπτα φετακια.
-
2
Βαζετε το γαλα, το νερο, τη ζαχαρη και τα μυρωδικα να βρασουν για να φιαξετε το σιροπι, επι 1-2 λεπτα.
-
3
Σε ανοιχτη φαρδια κατσαρολα βαζετε το βουτυρο να καψει, ριχνετε το σιμιγδαλι ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα, εξακολουθητε το καβουρδισμα και οταν δειτε οτι το σιμιγδαλι παρει καστανο χρωμα, τραβατε την κατσαρολα απο την φωτια.
-
4
Απο το σιροπι αφαιρειτε τα μυρωδικα και ριχτε το μεσα στο καυτο σιμιγδαλι.
-
5
Ανακατευετε πανω σε σιγανη φωτια να πηξει, κατεβαζετε απο την φωτια την κατσαρολα και την σκεπαζετε με μια λεπτη πετσετα για 5' και κατοπιν ριχνετε τον χαλβα σε φορμα πιεζοντας για να κατσει καλα παντου στη φορμα.
-
6
Οταν κρυωσει, ξεφορμαρετε και πασπαλιζετε με ζαχαρη αχνη και κανελα.
Σχόλια (6)