Χαλβάς με τέλειες αναλογίες

Bαθμολογία: 4.9005
       
 
191 ψήφοι
,

Περιγραφή

Αν νομίζατε μέχρι τώρα οτι ο τέλειος χαλβάς γίνεται με τις γνωστές αναλογίες 1-2-3-4, κάνατε λάθος...

Χαλβάς με τέλειες αναλογίες

Τι χρειαζόμαστε:

Για το σιρόπι:

  • 4 1/2 κούπες νερό
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλο


Για το μείγμα με το σιμιγδάλι:

  • 2/3 κούπας σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • Καρύδια και κανέλλα για το πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χαλβάδες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(21 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(22 ψήφοι)
Προετοιμασία: 6' (19 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 24' (19 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
  4. Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
  5. Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  6. Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
  7. Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλλα ή ότι άλλο θέλετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο το realfood με κάποιες μικροαλλαγές και είναι η καλύτερη συνταγή για χαλβά που έχω δοκιμάσει.

Σχετικές συνταγές

    239 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-11-09  
    Αυριο Αλεξαντρα μου θα ερθω με τα πιρουνακια μου οχι πως εχω αμφιβολια για το αποτελεσμα, αλλα για να κραταμε τους τυπους!
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-11-09  
    5 πηρουνακια γιατι την συνταγη αυτη την εχω κανει πολλες φορες και ειναι πραγματι ενας χαλβας ισοροπημενος με τελειες αναλογιες,εγω βαζω και 2 κουταλιες μελι και παιρνει φανταστικη γευση και μοσχοβολια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    Είναι όντως οι τέλειες αναλογίες. Εγώ αντικαθιστώ μισή κούπα ζάχαρης με μέλι και έχει γεύση μελιού που μας αρέσει. Επίσης βάζω κουκουνάρια και σταφίδες μέσα. Μπράβο που την ανέβασες εδώ!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-11-09  
    Ειναι οντως με τελειες αναλογιες και τελειο το αποτελεσμα! Ευχαριστουμε που την μοιράστηκες μαζι μας την συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 4-11-09  
    Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια .
    Ελπίζω πραγματικά να βρίσκεται τη συνταγή τόσο ωραία οσο κι εγω.....
    #
    Σχόλιο από princesselen, 4-11-09  
    πραγματικά φαίνεται πεντανόστιμος....ωραίο ΣΤΟΛΙΣΜΑ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 5-11-09  
    Πάρα πολύ νόστιμος αν και μου βγήκε αρκετά γλυκός μάλλον γιατί έβαλα μαύρη ζάχαρη.Θα το ΄χω υπόψη μου την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 5-11-09  
    Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει η συνταγή μου.
    Ευχαριστώ πολύ και για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που ανεβάσατε!!!!
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 7-11-09  
    Σ' ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την συνταγή του "τέλειου χαλβά" σου! Τον έφτιαξα σήμερα και είναι υπέροχος!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 9-11-09  
    Είναι ο πιο ωραίος χαλβάς που έχω φάει. Και που έχω φτιάξει. Με τις συνήθεις συνταγές δεν μου γινόταν καλός και έψαχνα μια τέτοια συνταγή. Πολλά συγχαρητήρια για την ωραία συνταγή. Την επόμενη φορά θα τον αφήσω λίγο παραπάνω να καβουρντιστεί. Μπράβο Aleksandra.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-11-09  
    Είδες τι ωραίος χαλβάς που είναι!!!!
    Ζουμερός όσες μέρες και να μείνει,ουτε πολύ γλυκός να σε μπουκώνει ουτε με ένα κάρο λάδια που αρχίζουν να βγαίνουν όταν μείνει κανα δυο μέρες.
    Είναι το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου και το έχω ψάξει πολύυυυυυυυυυυυυυυυ,γι'αυτό, μπορώ νομίζω, να πω με σιγουριά οτι δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 9-11-09  
    Eίναι φοβερός Aleksandra. Εμενα μου αρεσει πολυ ο χαλβάς και πολύ σπάνια να βρω καποιον να κανει τοσο ωραιο. Η μαμα μου κανει μια φορά το ειχε κανει ετσι, αλλα τις περισσότερες γίνεται πολυ λαδωμένος. ΑΥτό που λες που τρεχει το λαδι. Ακομα εχω τη γευση του χαλβά που έκανε η γιαγιά μου οταν ήμουν πολυ-πολυ μικρή και μπορώ να πω οτι ήταν σαν αυτόν!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 11-11-09  
    Αλέκα μου υπέροχη γεύση ο χαλβάς!!! Την επόμενη φορά όμως θα βάλω λιγότερη ζάχαρη γιατί ήταν αρκετά γλυκός για τα γούστα μας.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-11-09  
    Νατάσα μου χαίρομαι πάρα πολύ που έφτιαξες τη συνταγή μου.
    Το θέμα της ζάχαρης είναι βέβαια προσωπικό γούστο του καθ'ενός και φυσικά κάτι που μπορεί κανεις εύκολα να τροποποιήσει.
    Ευχαριστώ πολύ για την θετική σου βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 12-11-09  
    Αν κάνω το χαλβά με ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο λές να γίνει πιο βαρύς ?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-11-09  
    Λογικά θα πρέπει να είναι λίγο πιο βαρυς,στη γεύση δεν το έχω δοκιμάσει ποτε.
    Τα 2/3 μιας κούπας σπορέλαιο δεν νομίζω όμως οτι είναι τόσο μεγάλη ποσότητα για να θέλεις να το αντικαταστίσεις.
    Βέβαια όλα είναι γούστα,εσυ θα αποφασήσεις.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-11-09  
    Πολύ καλός, έκανα 2χρωμία με κακάο & λίγες σταγόνες σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 14-11-09  
    Αλεξάνδρα πολύ νόστιμος ο χαλβάς.Όντως οι αναλογίες είναι τέλειες!!! Το κράτησα λίγο στη ζάχαρη και ήταν μια χαρά.5 πιρουνάκια όλα δικά σου:)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 14-11-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ feggaraki για τα 5 πιρουνάκια.Ωστόσο μου φαίνεται περίεργο που σας φαίνεται τόσο γλυκός αυτός ο χαλβάς που έχει μόλις 2,5 κούπες ζάχαρη και 4,5 κούπες νερό...όταν η μέχρι τώρα συνταγή που κάναμε όλοι λίγο πολύ είχε 3 κούπες ζάχαρη και 4 νερό...βέβαια γούστα είναι αυτά!Και πάλι σας ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 17-11-09  
    αν βαλουμε ψιλο σιμιγδαλι πειραζει???επισης μπορουμς να βαλουμε σταφιδες?σταγονες σοκολατας?κομμενα αποξηραμενα φρουτα?ευχαριστω πολυ!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    208 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-11-09  
    Αυριο Αλεξαντρα μου θα ερθω με τα πιρουνακια μου οχι πως εχω αμφιβολια για το αποτελεσμα, αλλα για να κραταμε τους τυπους!
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-11-09  
    5 πηρουνακια γιατι την συνταγη αυτη την εχω κανει πολλες φορες και ειναι πραγματι ενας χαλβας ισοροπημενος με τελειες αναλογιες,εγω βαζω και 2 κουταλιες μελι και παιρνει φανταστικη γευση και μοσχοβολια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-11-09  
    Ειναι οντως με τελειες αναλογιες και τελειο το αποτελεσμα! Ευχαριστουμε που την μοιράστηκες μαζι μας την συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 4-11-09  
    Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια .
    Ελπίζω πραγματικά να βρίσκεται τη συνταγή τόσο ωραία οσο κι εγω.....
    #
    Σχόλιο από princesselen, 4-11-09  
    πραγματικά φαίνεται πεντανόστιμος....ωραίο ΣΤΟΛΙΣΜΑ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 5-11-09  
    Πάρα πολύ νόστιμος αν και μου βγήκε αρκετά γλυκός μάλλον γιατί έβαλα μαύρη ζάχαρη.Θα το ΄χω υπόψη μου την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 5-11-09  
    Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει η συνταγή μου.
    Ευχαριστώ πολύ και για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που ανεβάσατε!!!!
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 7-11-09  
    Σ' ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την συνταγή του "τέλειου χαλβά" σου! Τον έφτιαξα σήμερα και είναι υπέροχος!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 9-11-09  
    Είναι ο πιο ωραίος χαλβάς που έχω φάει. Και που έχω φτιάξει. Με τις συνήθεις συνταγές δεν μου γινόταν καλός και έψαχνα μια τέτοια συνταγή. Πολλά συγχαρητήρια για την ωραία συνταγή. Την επόμενη φορά θα τον αφήσω λίγο παραπάνω να καβουρντιστεί. Μπράβο Aleksandra.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-11-09  
    Είδες τι ωραίος χαλβάς που είναι!!!!
    Ζουμερός όσες μέρες και να μείνει,ουτε πολύ γλυκός να σε μπουκώνει ουτε με ένα κάρο λάδια που αρχίζουν να βγαίνουν όταν μείνει κανα δυο μέρες.
    Είναι το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου και το έχω ψάξει πολύυυυυυυυυυυυυυυυ,γι'αυτό, μπορώ νομίζω, να πω με σιγουριά οτι δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 9-11-09  
    Eίναι φοβερός Aleksandra. Εμενα μου αρεσει πολυ ο χαλβάς και πολύ σπάνια να βρω καποιον να κανει τοσο ωραιο. Η μαμα μου κανει μια φορά το ειχε κανει ετσι, αλλα τις περισσότερες γίνεται πολυ λαδωμένος. ΑΥτό που λες που τρεχει το λαδι. Ακομα εχω τη γευση του χαλβά που έκανε η γιαγιά μου οταν ήμουν πολυ-πολυ μικρή και μπορώ να πω οτι ήταν σαν αυτόν!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 11-11-09  
    Αλέκα μου υπέροχη γεύση ο χαλβάς!!! Την επόμενη φορά όμως θα βάλω λιγότερη ζάχαρη γιατί ήταν αρκετά γλυκός για τα γούστα μας.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-11-09  
    Νατάσα μου χαίρομαι πάρα πολύ που έφτιαξες τη συνταγή μου.
    Το θέμα της ζάχαρης είναι βέβαια προσωπικό γούστο του καθ'ενός και φυσικά κάτι που μπορεί κανεις εύκολα να τροποποιήσει.
    Ευχαριστώ πολύ για την θετική σου βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 14-11-09  
    Αλεξάνδρα πολύ νόστιμος ο χαλβάς.Όντως οι αναλογίες είναι τέλειες!!! Το κράτησα λίγο στη ζάχαρη και ήταν μια χαρά.5 πιρουνάκια όλα δικά σου:)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 14-11-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ feggaraki για τα 5 πιρουνάκια.Ωστόσο μου φαίνεται περίεργο που σας φαίνεται τόσο γλυκός αυτός ο χαλβάς που έχει μόλις 2,5 κούπες ζάχαρη και 4,5 κούπες νερό...όταν η μέχρι τώρα συνταγή που κάναμε όλοι λίγο πολύ είχε 3 κούπες ζάχαρη και 4 νερό...βέβαια γούστα είναι αυτά!Και πάλι σας ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 17-11-09  
    ωραια θα την φτιαξω ετσι οπως ειναι!!!!!φτιαχνω πολυ ωραιο χαλβα σιμιγδαλενιο!!!!!και η δικια σου συνταγη φαινεται ωραια και ισως δοκιμασω να βαλω λιγες σταφιδες!!!σιγα σιγα θα κανω τις παραλλαγες!!!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 17-11-09  
    θα σου πρότεινα να τη φτιάξεις πρώτα όπως είναι!Μετά να δεις τι σου αρέσει και τι όχι και αναλόγως να κάνεις τις προσθαφαιρέσεις σου...!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 17-11-09  
    ωραια ετσι θα κανω !!!!!!θα την κανω ετσι ακριβως!!!!!!!πιστευω θα εχει επιτυχια!!!!!
    #
    Σχόλιο από jfetokaki, 17-11-09  
    teleia i syntagi!teleiwse tin idia mera k ton xanaftiaxa tin epomeni mera meiwnontas ti zaxari k prosthetontas ligo meli..episis ebala k karydia trimmena mazi me to simigdali.polu kalos episis!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 18-11-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που αναφαίρεις αναλυτικά τις αλλαγές που έκανες για να τις δουν και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για παρόμοιες δημιουργίες!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από feggaraki, 12-11-09  
    Αν κάνω το χαλβά με ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο λές να γίνει πιο βαρύς ?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-11-09  
    Λογικά θα πρέπει να είναι λίγο πιο βαρυς,στη γεύση δεν το έχω δοκιμάσει ποτε.
    Τα 2/3 μιας κούπας σπορέλαιο δεν νομίζω όμως οτι είναι τόσο μεγάλη ποσότητα για να θέλεις να το αντικαταστίσεις.
    Βέβαια όλα είναι γούστα,εσυ θα αποφασήσεις.
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 17-11-09  
    αν βαλουμε ψιλο σιμιγδαλι πειραζει???επισης μπορουμς να βαλουμε σταφιδες?σταγονες σοκολατας?κομμενα αποξηραμενα φρουτα?ευχαριστω πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 17-11-09  
    Φίλε Βαγγέλη,δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να σου απαντήσω σε τίποτα από ότι με ρωτάς.Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω δοκιμάσει μόνο με τον τρόπο που τη δίνω και με αυτόν τον τρόπο τη συστήνω ανεπυφίλακτα.Για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το εγγυηθώ.
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 19-11-09  
    χτες δεν καταφερα να το φτιαξω αν το φτιαξω σημερα θα σας πω εντυπωσεις!!!!αν βαλω ελαιολαδο θα γινει πιο βαρυ?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 19-11-09  
    Λογικά ναι.
    Κι εγω είμαι λάτρης του ελαιόλαδου αλλά οχι στο χαλβά!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 25-11-09  
    Μια ερωτησούλα΄. Κάποια κοπελιά είδα ότι έχει περιχύσει το χαλβά με σοκολάτα. Απλά λιώνουμε κουβερτούρα και περιχύνουμε?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 13-12-09  
    Καλημέρα και από μένα. Μια ερώτηση όμως: προσπάθησα να τον φτιάξω και ενώ σαν γεύση μου βγήκε τέλειος όντως, μου βγήκε πολύ μαλακός. Γιατί; τι δεν έκανα σωστά; Δεν βγήκε όπως βγαίνει της μαμάς μου, σαν σπυρωτός ένα πράγμα. Αυτός βγήκε σαν μια μαλακιά χρυσή μάζα. ΓΙΑΤΙ;;;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 13-12-09  
    Ο χαλβάς βγαίνει σπυρωτός.Σίγουρα κάτι έκανες λάθος.Μήπως έβαλες παραπάνω υγρά?Να φανταστείς ότι τον βάζω στη φόρμα,αμέσως μόλις τον φτιάξω και στέκεται.Αν ήταν μαλακός δε θα στεκόταν...Άρα κάτι έχει γίνει λάθος.Για να μπορέσεις να το βρεις μάλλον πρέπει να τον ξαναφτιάξεις.
    #
    Σχόλιο από Cloud_9, 17-2-10  
    Δεν άργησα πολύ,ε? Πάρε 5 πηρουνάκια και από μένα καθώς ο χαλβάς σου ήταν τέλειος!Όσοι δοκίμασαν έπαθαν πλάκα, τους άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν ήταν πάρα πολύ γλυκός!
    Αλήθεια, αν αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι, πόσο μέλι θέλουμε?
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 17-2-10  
    Καλημέρα Cloud χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή.Στην ερώτηση σου όμωε δεν θα μπορέσω να απαντήσω γιατί δεν έχω κάνει ποτέ το χαλβά με μέλι και δεν ξέρω πως μπορεις να αντικαταστήσεις και σε τι αναλογίες.....Και πάλι ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από nopoula, 6-6-10  
    Μπορεις κυριε η κυρια Njordin να μας εξηγησεις το σχολιο σου για να το καταλαβουμε κι εμεις;
    #
    Σχόλιο από Quarkbällchen, 12-4-13  
    Καλησπέρα!!! Θέλω να δοκιμάσω τη συνταγή. Θα είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσω χαλβά. Έχω όμως το εξής πρόβλημα... Ζω στη Γερμανία και δεν έχω ιδέα τι χοντρο και τι ψιλό σιμιγδάλι. Νομίζω έχω ψιλό και δεν νομίζω ότι έχω δει κάτι άλλο στο σουπερ μαρκετ. Μ' αυτό κάνω και το ραβανί και πετυχαίνει πάντα.
    Ποια είναι η διαφορά; Υπάρχει κίνδυνος να μη μου πετύχει ο χαλβάς αν τον κάνω με ψιλό σιμιγδάλι;;;

    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sunday79, 23-2-15  
    Έκανα κ γω σήμερα τη συνταγή σου, από γεύση βγήκε καλό όμως από εμφάνιση μου τα χάλασε. Αν κ τον άφησα να κρυώσει εντούτοις όταν το αναποδογύρισα έσπασε σε ψίχουλα κ αναγκάστικα να το μαζέψω με σπάτουλα..τι έκανα λάθος κ δεν έσφιξε; Επίσης πολύ λαδερός βγήκε κ ήταν βαρύς, θα μπορούσα να έβαζα λιγότερο λάδι;
    #
    Σχόλιο από zwzw1, 25-3-16  
    Καλησπερα και χρονια πολλα.Επειδη νομιζω πως η συνταγη ειναι η καλυτερη και θα ηθελα να τον φτιαξω θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει να μου πει,οι κουπες που βαζουμε ειναι αυτες που αναφερονται στις μετατροπες;Ευχαριστω πολυ

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    Είναι όντως οι τέλειες αναλογίες. Εγώ αντικαθιστώ μισή κούπα ζάχαρης με μέλι και έχει γεύση μελιού που μας αρέσει. Επίσης βάζω κουκουνάρια και σταφίδες μέσα. Μπράβο που την ανέβασες εδώ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-11-09  
    Πολύ καλός, έκανα 2χρωμία με κακάο & λίγες σταγόνες σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 26-11-09  
    Τον φτιάχνω κι εγώ ακριβώς έτσι. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι πριν ρίξω το σιμιγδάλι στο σπορέλαιο, ρίχνω ασπρισμένα, χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα καβουρδίζω λίγο να πάρουν χρώμα. Μετά το σιμιγδάλι και η συνέχεια όπως στη συνταγούλα σου.
    Τέλεια! Μπράβο Αλεξάνδρα μου.
    #
    Σχόλιο από melitzana, 1-12-09  
    υπεροχος... εβαλα σταφιδες, κουκουνάρι, καρύδια... νομιζω όμως ότι σαν δόση βγαίνει λίγη.. την επομενη φορα διπλή δόση
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 10-1-10  
    Με λίγο σιροπάκι από το γλυκό κουταλιού μανταρίνι της Γκόλφω, που είχε περισέψει, και το προσθεσα στο σιρόπι του χαλβά, δε μπορώ να περιγράψω το αποτέλεσμα, τόσο αρωματικός, φοβερός και πολύ ελαφρύς.
    Σ'ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Cindy, 17-2-10  
    Παρόμοια τον φτιάχνω και εγώ με μια αλλαγή στις αναλογίες. δηλ 2 σιμιγδάλι,2 ζάχαρη(το 1 το αντικαθιστώ με μέλι)και 6 νερό και χωρίς λεμόνι.Επίσης προσθέτω και μπόλικο αμυγδαλάκι φιλέ στο τέλος και αν θέλετε και λίγο καραμελωμένο μέσα στο σιρόπι.
    Για όσους προσέχουν την διατροφή τους καθώς και για διαβητικούς η ζάχαρη μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από φρουκτόζη και το αποτέλεσμα είναι επίσης τέλειο. Έτσι το έφτιαξα την Καθαρά Δευτέρα και εξαφανίστηκε!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 24-2-10  
    Πολύ ωραίος και ελαφρύς ο χαλβάς. Εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και έκανα μικρές αλλαγές. Αντικατέστησα 1/2 φλ. ζάχαρη με μέλι και 1 φλ. νερό με πορτοκαλάδα. Πολύ αρωματικός. Και σε εμένα βγήκε μαλακός ο χαλβάς αφού νόμιζαν οτι τον έχω κάνει με ψιλό σιμιγδάλι. Εμένα βέβαια δεν με πείραξε καθόλου γιατί ήταν νόστιμος και καθόλου βαρύς και λαδερός.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 3-10-10  
    αφαιρεσα ζαχαρη και εβαλα μελι,και ελαιολαδο και γαρνιρω με καρυδι και ...καρυδα!τελειος!
    #
    Σχόλιο από melenia14, 3-10-10  
    Να σημειώσω ότι αντί για σπορέλαιο έβαλα ελαιόλαδο γιατί είναι το μόνο λάδι που εμπιστεύομαι και χρησιμοποιώ...
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 6-3-11  
    Ο πιο νόστιμός χαλβάς που έφτιαξα ποτέ!! Πρόσθεσα και λίγη εσάνς πορτοκαλιού όπως και λίγο ξύσμα λίγο πριν προσθέσω το σιρόπι. Τέλειο αποτέλεσμα σε ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από reba, 2-2-12  
    Πολύ αρωματικός αλλά συνάμα πολύ γλυκός. Αντικατέστησα λίγη από τη ζάχαρη με μέλι και προσέθεσα σταφίδες, αμύγδαλα φιλέ και ενα κ.γ. εσάνς πορτοκαλιού. Να πώ, επίσης, ότι δεν είχα χονδρό σιμιγδάλι και χρησιμοποίησα ψιλό. Θα την επαναλάβω τη συνταγουλά αλλά με μισή κούπα ζάχαρη λιγότερη.
    #
    Σχόλιο από Zouzouna, 3-8-12  
    Kala einai super telios!!! Parallages pou ekana: 1 koupa mavri zaxari kai 0.5 koupa meli opos epishs 2.5 koupes psilo sumigdali. Evala epishs stagones mavris sokolatas kai amugdala... SUPEEEER Thank you :)
    #
    Σχόλιο από sissyg, 18-3-13  
    teleioss!!ekana 2 xalvades ston ena sto telos prosthesa 300 gr koubertoura kai ston deutero fountoukia kabourntismena k damaskinaa!!!
    #
    Σχόλιο από flavour, 23-3-13  
    Πολύ ωραίος χαλβάς, πραγματικά ξετρελάθηκα!!! Εγώ έβαλα μια κούπα ζάχαρη και μια μέλι,και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο σιρόπι. Μπράβο, 5 πιρουνάκια εννοείται!!
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 6-4-14  
    Είμαι από αυτούς που δεν τους άρεσε ο χαλβάς.. Μέχρι που πριν 3 εβδομάδες δοκίμασα αυτόν.. Ούτε που ξέρω πόσες φορές τον έχω φτιάξει από τότε!! Είναι φοβερός! Ελαφρύς και νόστιμος. Το μόνο που αλλάζω είναι ότι δε βάζω το γρύφαλο γιατί δε μου αρέσει, αλλά 1 βανίλια, καθώς και ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια! Τέλειος!!!
    #
    Σχόλιο από MaryS., 14-3-16  
    Απίθανος! Προσοχή, θέλει διπλή δόση για την φόρμα του κέικ. Στο σιρόπι, το μισό νερό το αντικατέστησα με χυμό απο μανταρίνι χιώτικο και αφαίρεσα το γαρυφαλλο. Απλά όλα τα λεφτά! Και δεν τρέχουν λάδια! Κατοχυρώθηκε!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της matula
    NHSTISIMA
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της lovetocook
    Διάφορα Γλυκά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Ioan.Evelina
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της bokis
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S