Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411

Αν νομίζατε μέχρι τώρα ότι ο τέλειος χαλβάς γίνεται με τις γνωστές αναλογίες 1-2-3-4, κάνατε λάθος...

Recipe by Aleksandra

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
  1. Για το σιρόπι
  2. 4 1/2 κούπες νερό
  3. 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  4. 1 ξύλο κανέλλας
  5. 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  6. 1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
  7. Για το μείγμα με το σιμιγδάλι
  8. 2/3 κούπας σπορέλαιο
  9. 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  10. Καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.

  2. 2

    Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

  3. 3

    Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.

  4. 4

    Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).

  5. 5

    Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

  6. 6

    Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.

  7. 7

    Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλα ή ότι άλλο θέλετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (212)

Cactus
Cactus @cactus
Καλησπέρα, μπορεί να γίνει με ψιλό σιμιγδάλι ή θα έχει μεγάλη διαφορά στην αναλογία/γεύση;

Από

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
στις
www.magyreuontas.blogspot.gr www.miaforakienacake.blogspot.gr
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε