Χαλβάς με τέλειες αναλογίες
Αν νομίζατε μέχρι τώρα ότι ο τέλειος χαλβάς γίνεται με τις γνωστές αναλογίες 1-2-3-4, κάνατε λάθος...
Recipe by Aleksandra
Υλικά
-
Για το σιρόπι
-
4 1/2 κούπες νερό
-
2 1/2 κούπες ζάχαρη
-
1 ξύλο κανέλλας
-
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
-
1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
-
Για το μείγμα με το σιμιγδάλι
-
2/3 κούπας σπορέλαιο
-
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
-
Καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
-
2
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
-
3
Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
-
4
Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
-
5
Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
-
6
Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
-
7
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλα ή ότι άλλο θέλετε.
Σχόλια (212)