Χαλβάς ψυγείου σιμιγδαλένιος
Εύκολος χαλβάς σιμιγδαλένιος, αλλά πάνω απ' όλα υγιεινός, αφού δεν τον καβουρντίζουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να βάλουμε το γλυκό σε μακρόστενη φόρμα κέικ αφού προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μεμβράνη σέ όλη την φόρμα. Στον πάτο της φόρμας απλώνουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει το γλυκό ξεφορμάρουμε.
Υλικά
-
500 γρ.σιμιγδάλι χοντρό
-
8 ποτήρια νερό
-
4 ποτήρια ζάχαρη
-
1 φάκελο ινδοκάρυδο
-
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το νερό και την ζάχαρη να βράσουν.
-
2
Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο και την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πήξει.
-
3
Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε σε μακρόστενο τάπερ.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή κάποιο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.
-
5
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Σχόλια