Χαλβάς ψυγείου σιμιγδαλένιος

marjora
marjora @cook_8451834
,Ελλάδα

Εύκολος χαλβάς σιμιγδαλένιος, αλλά πάνω απ' όλα υγιεινός, αφού δεν τον καβουρντίζουμε. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε το γλυκό σε μακρόστενη φόρμα κέικ αφού προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μεμβράνη σέ όλη την φόρμα. Στον πάτο της φόρμας απλώνουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει το γλυκό ξεφορμάρουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14-16 άτομα
  1. 500 γρ.σιμιγδάλι χοντρό
  2. 8 ποτήρια νερό
  3. 4 ποτήρια ζάχαρη
  4. 1 φάκελο ινδοκάρυδο
  5. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το νερό και την ζάχαρη να βράσουν.

  2. 2

    Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο και την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πήξει.

  3. 3

    Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε σε μακρόστενο τάπερ.

  4. 4

    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή κάποιο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.

  5. 5

    Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια

cuoco
cuoco @cook_8483650
Ο φάκελος ινδοκάρυδο πιο καλά να διευκρινισθεί πόσα γραμμάρια ζυγίζει γιατί κυκλοφορούν πολλά στο εμπόριο! Ενδιαφέρουσα η συνταγή!

Από

marjora
marjora @cook_8451834
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα