Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 2
Χαλβάς με σιμιγδάλι, βούτυρο και αμύγδαλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.
-
2
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
-
3
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά ξεσκέπαστο.
-
4
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας και προσθέτουμε και την κανέλα. Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά ώσπου να δέσει.
-
5
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και το καπάκι της για 15 λεπτά.
-
6
Καλύπτουμε τη βάση ενός μικρού στρογγυλού ταψιού 20 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και σε αυτό απλώνουμε το χαλβά και το αφήνουμε για 5 λεπτάκια περίπου.
-
7
Το βάζουμε σε πιατέλα και καλή σας απόλαυση!!!
Σχόλια (12)