κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 2
jasminb
jasminb @cook_8469280

Χαλβάς με σιμιγδάλι, βούτυρο και αμύγδαλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 125 γρ. βούτυρο
  2. 1 κούπα σιμιγδάλι
  3. 2 κουταλιές αμυγδαλόφετα
  4. 2 1/2 κούπες νερό
  5. 1 κούπα ζάχαρη
  6. 1 κ.σ κανέλα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.

  2. 2

    Κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά ξεσκέπαστο.

  4. 4

    Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας και προσθέτουμε και την κανέλα. Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά ώσπου να δέσει.

  5. 5

    Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και το καπάκι της για 15 λεπτά.

  6. 6

    Καλύπτουμε τη βάση ενός μικρού στρογγυλού ταψιού 20 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και σε αυτό απλώνουμε το χαλβά και το αφήνουμε για 5 λεπτάκια περίπου.

  7. 7

    Το βάζουμε σε πιατέλα και καλή σας απόλαυση!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

cookstella
cookstella @cook_8468255
Πολύ ωραία συνταγή,την απολαύσαμε!!!!!

Από

jasminb
jasminb @cook_8469280
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα