Χαλβάς σιμιγδαλένιος και μελένιος
Είναι ένα υπέροχο γλυκό το οποίο φτιάχνουμε κυρίως στις νηστείες αλλά όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και έχει πολύ πλούσια γεύση λόγω των σωστών αναλογιών. Την φτιάχνω εδώ και 13 χρόνια (από τα 13 μου)και πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις!Το έχω δοκιμάσει και με χοντρό σιμιγδάλι όμως δε μου άρεσε γιατί έγινε πολύ "στουπιασμένο" όπως λέμε εδώ στη Θεσσαλία! Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
-
2
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε τα μυρωδικά και προσπαθούμε να το διατηρήσουμε ζεστό.
-
3
Έπειτα βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί.
-
4
Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
5
Όταν είναι έτοιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για να "φουσκώσει" το σιμιγδάλι όπως έλεγαν παραδοσιακά οι γιαγιάδες μας και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα.
-
6
Μόλις κρυώσει ελαφρώς ξεφορμάρουμε.
-
7
Σερβίρουμε όταν ο χαλβάς μας έχει κρυώσει αρκετά.
Σχόλια (6)