κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς σιμιγδαλένιος και μελένιος
Βυσσινάκι
Βυσσινάκι @cook_8494860
,

Είναι ένα υπέροχο γλυκό το οποίο φτιάχνουμε κυρίως στις νηστείες αλλά όχι μόνο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και έχει πολύ πλούσια γεύση λόγω των σωστών αναλογιών. Την φτιάχνω εδώ και 13 χρόνια (από τα 13 μου)και πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις!Το έχω δοκιμάσει και με χοντρό σιμιγδάλι όμως δε μου άρεσε γιατί έγινε πολύ "στουπιασμένο" όπως λέμε εδώ στη Θεσσαλία! Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για το σιρόπι
  2. 5 κούπες νερό
  3. 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  4. 1/2 κούπα μέλι
  5. 7-8 καρφάκια γαρίφαλο
  6. 2 ξύλα κανέλας
  7. 1 φλούδα λεμονιού
  8. Για το μείγμα του σιμιγδαλιού
  9. 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  10. 1 κούπα σπορέλαιο
  11. καρύδια προαιρετικά και ανάλογα με τα γούστα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.

  2. 2

    Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε τα μυρωδικά και προσπαθούμε να το διατηρήσουμε ζεστό.

  3. 3

    Έπειτα βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με το σπορέλαιο και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί.

  4. 4

    Όταν πάρει ένα καστανό χρώμα, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

  5. 5

    Όταν είναι έτοιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για να "φουσκώσει" το σιμιγδάλι όπως έλεγαν παραδοσιακά οι γιαγιάδες μας και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα.

  6. 6

    Μόλις κρυώσει ελαφρώς ξεφορμάρουμε.

  7. 7

    Σερβίρουμε όταν ο χαλβάς μας έχει κρυώσει αρκετά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

helenaki
helenaki @rockartemisaki22
καλησπέρα! ήθελα να ρωτήσω αν το ψιλό σιμιγδάλι έχει στην υφή του χαλβά μεγαλη διαφορά απτο χοντρό..γιατί όπως \"τρίβεται\" το χοντρό μου αρέσει πολύ και επειδή δεν έχω δοκιμάσει να φάω τέτοιο χαλβά με ψιλό..το φοβάμαι!!και κατι ακόμα, έχει διαφορά αν αντικαταστήσω το σπορέλαιο με ηλιέλαιο?

Από

Βυσσινάκι
Βυσσινάκι @cook_8494860
στις
,