κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και αυγά
Stefanie
Stefanie @cook_8457194
--,Ελλάδα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή που παρουσίασε ο Παρλιάρος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  2. 250 γρ. βούτυρο
  3. 30 γρ. σταφίδες
  4. 1 κιλό γάλα πλήρες
  5. 500 γρ. ζάχαρη
  6. 3 μικρά αυγά
  7. λίγη κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

  2. 2

    Σε πολύ χαμηλή φωτιά, δηλαδή στο ½ της κουζίνας, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι για μισή ώρα.

  3. 3

    Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει.

  4. 4

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το γάλα χλιαρό.

  5. 5

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

  6. 6

    Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το μίγμα των αυγών με το γάλα.

  7. 7

    Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότουο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.

  8. 8

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  9. 9

    Το βάζουμε σε μια σιλικονούχα φόρμα και το σκεπάζουμε με σελοφάν. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.

  10. 10

    Μετάτο ξεφορμάρουμε και προαιρετικά το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Πολύ καλή η συνταγή σου και θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω, μου αρέσει το σιμιγδάλι και ο συνδυασμός αυτός φαίνεται καλός. ¨Εχω μόνο μια απορία: όταν ρίχνεις το μίγμα γάλα-αυγό και το βαζεις σε αρκετά δυνατή φωτιά, δεν \'ψήνεται\' το αυγό;Μπράβο σου πάντως, πρωτότυπη συνταγή. Θα σου βάλω τα πιρουνάκια αφού την δοκιμάσω.

Από

Stefanie
Stefanie @cook_8457194
στις
--,Ελλάδα