Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδα

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδα
photo: aleka27

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 2+1/2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
  • 1/2 φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χαλβάδες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Σερβίρει: 12 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 13' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.
  3. Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο.
  4. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
  6. Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  7. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή,όταν ρίχνουμε το σιρόπι γιατί πετάγεται το και καίει πολύ!

Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας!!

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από aleka27, 22-1-16  
    άρεσε σε όλους,κυρίως γιατί δεν ήταν πολύ λαδερός.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 25-2-17  
    Και εγώ έτσι φτιάχνω το χαλβά με την διαφορά ότι βάζω λιγότερη κανέλα και στο σιρόπι προσθέτω ροδόνερο αντί φλούδες λεμονιού/πορτοκαλιού. Είναι υπέροχος.

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από aleka27, 22-1-16  
    άρεσε σε όλους,κυρίως γιατί δεν ήταν πολύ λαδερός.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 25-2-17  
    Και εγώ έτσι φτιάχνω το χαλβά με την διαφορά ότι βάζω λιγότερη κανέλα και στο σιρόπι προσθέτω ροδόνερο αντί φλούδες λεμονιού/πορτοκαλιού. Είναι υπέροχος.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Μαύρη σταφίδα: ένα υπερτρόφιμο στο πιάτο μας
    Η Κορινθιακή μαύρη σταφίδα είναι ένα ελληνικό π...
    Κι αλλού να υπάρχουν πορτοκαλιές εμείς τρώμε πορτοκάλια..
    Στην ερώτηση «ποιο φρούτο είναι πλούσιο σε βιτα...
    Μυρωδάτα πορτοκάλια παντού
    Τα πορτοκάλια είναι σίγουρα το φρούτο που πρωταγων...