Χαλβάς
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε προσθεστε και κουκουναρι.
Υλικά
-
1 φλυτζανι τσαγιου λαδι
-
2 φλυτζανια τσαγιου σιμιγδαλι
-
4 φλυτζανια ζεστο νερο
-
4 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη
-
2 φλυτζανια τσαγιου αμυγδαλα
-
κανελα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το λαδι και ριχνετε μεσα το σιμιγδαλι. Ανακατευετε μεχρι να ξανθηνει. Το βγαζετε απο τη φωτια.
-
2
Βραζετε το νερο με τα 2 φλυτζανια ζαχαρη και το ριχνετε στο σιμιγδαλι. Ανακατευετε μεχρι να πηξει.
-
3
Προσθετετε και την υπολοιπη ζαχαρη και τα αμυγδαλα ανακατευετε και ειναι ετοιμος. Πασπαλιζετε με κανελα.
Σχόλια (22)
1 λάδι, 2 ζάχαρη, 3 σιμιγδάλι, 4 νερό. Εμείς βάζουμε σταφίδες και γαρίφαλο.