Χαλούμι με κόκκινες πιπεριές στο φούρνο
Ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό πιάτο για τους λάτρεις του χαλουμιού, πανεύκολο στην παρασκευή και πολύ εμφανίσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή, την είχα δει στην εκπομπή "κύλησε ο τέντζερης" πέρσυ και έκτοτε την φτιάχνω πολύ συχνά όταν έχω τραπέζι, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο. Ταιριάζει πολύ με ρύζι μπασμάτι. Την έχω φτιάξει και με ανάμεικτες πιπεριές, πράσινες & κόκκινες και ήταν εξίσου νόστιμο. Προσοχή στο αλάτι, διότι το χαλούμι είναι από μόνο του αλμυρό. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
750 γρ. κόκκινες πιπεριές (τις χοντρόσαρκες)
-
3-4 σκελίδες σκόρδο
-
1 κρέμα γάλακτος (150 ml - 200 ml)
-
1 πακέτο χαλούμι (200 γρ. - 250 γρ.)
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το σπόρους και κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος μπουκιάς. Τις τοποθετούμε σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί ή πυρέξ.
-
2
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στις πιπεριές.
-
3
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για περίπου 50 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν οι πιπεριές καλά.
-
5
Προσθέτουμε το χαλούμι κομμένο σε μπουκιές και το αφήνουμε άλλα 15 - 20 λεπτά να λιώσει το χαλούμι και να μείνει με λίγο ζουμί το φαγητό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)