Χαλουμόπιτα
Μια τέλεια πίτα αλλιώτικη απ' τις άλλες που η προέλευσή της είναι απ' την όμορφη Κύπρο (συνταγή που δοκίμασα σήμερα από το βιβλίο για πίτες από την Αργυρώ Μπαμπαρίγου).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πίτα θα είναι έτοιμη όταν πάρει ένα ώραιο χρώμα από πάνω, την έκανα σήμερα και δεν έχει μείνει ούτε ένα κομμάτι και ευτυχώς που πρόλαβα να βγάλω και φώτο.
Υλικά
-
1 ποτήρι νερού λάδι
-
5 αυγά
-
1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
-
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
-
3 ποτήρια νερού χαλούμι τριμμένο
-
1 κ.γ. μπέκιν
-
λίγο αλάτι
-
3 ποτήρια νερού αλεύρι
-
λίγη φρυγανιά για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανίτσα χτυπάω το λάδι, τ'αυγά και το γάλα.
-
2
Προσθέτω το αλεύρι, το μπέκι, το αλάτι και τα χτυπάω καλά να διαλυθεί τ'αλεύρι.
-
3
Τέλος ρίχνω το χαλούμι και το δυόσμο και ανακατεύω.
-
4
Αλλείφω ταψί Νο34 ή 36 με λίγο λάδι ή βούτυρο και πασπαλίζω με φρυγανιά, βάζω τη χαλουμόπιτα και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Σχόλια (12)