pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
,ellada

Μια τέλεια πίτα αλλιώτικη απ' τις άλλες που η προέλευσή της είναι απ' την όμορφη Κύπρο (συνταγή που δοκίμασα σήμερα από το βιβλίο για πίτες από την Αργυρώ Μπαμπαρίγου).

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πίτα θα είναι έτοιμη όταν πάρει ένα ώραιο χρώμα από πάνω, την έκανα σήμερα και δεν έχει μείνει ούτε ένα κομμάτι και ευτυχώς που πρόλαβα να βγάλω και φώτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 ποτήρι νερού λάδι
  2. 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
  3. 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  4. 3 ποτήρια νερού χαλούμι τριμμένο
  5. 1 κ.γ. μπέκιν
  6. λίγο αλάτι
  7. 3 ποτήρια νερού αλεύρι
  8. λίγη φρυγανιά για το ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα χτυπάω το λάδι, τ'αυγά και το γάλα.

  2. 2

    Προσθέτω το αλεύρι, το μπέκι, το αλάτι και τα χτυπάω καλά να διαλυθεί τ'αλεύρι.

  3. 3

    Τέλος ρίχνω το χαλούμι και το δυόσμο και ανακατεύω.

  4. 4

    Αλλείφω ταψί Νο34 ή 36 με λίγο λάδι ή βούτυρο και πασπαλίζω με φρυγανιά, βάζω τη χαλουμόπιτα και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Από

pitsirika34
pitsirika34 @cook_8452097
στις
,ellada