litsa d
litsa d @cook_8467308
,

Το χαμομήλι ή χαμαίμηλον κατά τον Ιπποκράτη (δηλ.μήλο του εδάφους) στολίζει ανθισμένο την Ελληνική ύπαιθρο. Απρίλης μήνας και οι ευωδιαστές κιτρινόλευκες μαργαρίτες του ευωδιάζουν τα λιβάδια, τα σοκάκια, τα περιβόλια, τους κήπους μας. Γνωρίζετε πως ο σπόρος του μπορεί να καλλιεργηθεί και στη γλάστρα μας; Γνωρίζετε πώς αποξηραίνουμε το χαμομήλι με τις πολλαπλές του ιδιότητες;

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί σε ταψί με τούλι μπορώ να το αποξηράνω σε υφασμάτινη σακκούλα και να την κρεμάσω σε ευάερο μέρος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
  1. Χαμομήλι του αγρού
  2. 1 λεκάνη
  3. νερό
  4. σουρωτήρι
  5. 1 κομμάτι τούλι
  6. 1 ταψί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαζεύουμε από τον κήπο μας χαμομήλι ώριμο

  2. 2

    Το πλένουμε σε μια λεκάνη με νερό για να απομακρύνουμε σκόνη και τυχόν ζουζούνια

  3. 3

    Το αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι

  4. 4

    Το βάζουμε σε ταψί, το σκεπάζουμε με τούλι (όχι στον ήλιο) και το αφήνουμε για μερικές ημέρες μέχρι να ξεραθεί

  5. 5

    Το τοποθετούμε σε βάζο (μαζί με το κοτσάνι ή μόνο τα κεφάλάκια του)

  6. 6

    Το χρησιμοποιούμε για αφέψημα

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
τελειο το χαμομηλακι για το χειμωνα και οχι μονο

Από

litsa d
litsa d @cook_8467308
στις
,
http//litsadimitropoulou.blogspot.gr/
Δες περισσότερα