κύρια φωτογραφία συνταγής Χαρίσα
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται μια σάλτσα της Β. Αφρικής (Μαρόκο, Τυνησία) καυτερή και τέλεια για ντιπ όταν είναι κρύα και για να συνοδέψει κους-κους, ζυμαρικά, πιλάφι ταζίν και αρνάκι ψητό. Θα τη λατρέψετε ανακατεμένη με γιαούρτι...

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με ζυμαρικά, κους-κους και πιλάφι. Είναι εξαιρετικό με αρνάκι αλλά και με γιαούρτι. Είναι τέλειο κρύο σαν ντιπ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 βάζο
  1. 2 ξερές πιπεριές τσίλι (καυτερές)
  2. 8 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο)
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 κ. σ. κύμινο
  5. 1 κ.σ. αλάτι
  6. 1 κ.σ. κόλιαντρο σε σκόνη
  7. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε 30' τις ξερές πιπεριές τσίλι σε νερό.

  2. 2

    Βγάζουμε κοτσάνια και σπόρια.

  3. 3

    Βάζουμε σε μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο.

  4. 4

    Αν είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό που μουλιάσαμε τις πιπεριές.

  5. 5

    Βάζουμε σε βάζο αποστειρωμένο και φυλάμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Andrew Panago
Andrew Panago @cook_17316729
Όταν λέτε λίγο ελαιόλαδο,περίπου πόσο;
Ρωτάω γιατί είμαι τελείως άσχετος.Ευχαριστώ

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ