Χαρίσα
Πρόκειται μια σάλτσα της Β. Αφρικής (Μαρόκο, Τυνησία) καυτερή και τέλεια για ντιπ όταν είναι κρύα και για να συνοδέψει κους-κους, ζυμαρικά, πιλάφι ταζίν και αρνάκι ψητό. Θα τη λατρέψετε ανακατεμένη με γιαούρτι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται με ζυμαρικά, κους-κους και πιλάφι. Είναι εξαιρετικό με αρνάκι αλλά και με γιαούρτι. Είναι τέλειο κρύο σαν ντιπ.
Υλικά
-
2 ξερές πιπεριές τσίλι (καυτερές)
-
8 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο)
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ. σ. κύμινο
-
1 κ.σ. αλάτι
-
1 κ.σ. κόλιαντρο σε σκόνη
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε 30' τις ξερές πιπεριές τσίλι σε νερό.
-
2
Βγάζουμε κοτσάνια και σπόρια.
-
3
Βάζουμε σε μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο.
-
4
Αν είναι πηχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό που μουλιάσαμε τις πιπεριές.
-
5
Βάζουμε σε βάζο αποστειρωμένο και φυλάμε στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Ρωτάω γιατί είμαι τελείως άσχετος.Ευχαριστώ